Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

«Οι Ιχνευτές» του Σοφοκλή.


Η παράσταση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου για τις θεατρικές παραδόσεις της Μεσογείου, το οποίο διοργάνωσε το Κέντρο Αρχαίου Δράματος του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την Ecole des Hautes Etudes στο Παρίσι, τη Βασιλική Ακαδημία Θεάτρου του Λονδίνου και το Πίκολο Τεάτρο του Μιλάνου τον περασμένο Ιούνιο. Η μεγάλη επιτυχία της παράστασης, ο σύγχρονος και ζωντανός τρόπος παρουσίασης της, επέβαλε την παρουσίασή της και στο κοινό. «Ο δαιμόνιος Δήμος Αβδελιώδης ανέβασε τους ιχνευτές σε μια και μοναδική παράσταση, όπου αποδείχθηκε ο μοντερνισμός του έργου, η γοητευτική αλλά και σωτήρια ψυχής ιδεολογία του. Ακολουθώντας την τεχνική του λαϊκού θεάτρου έστησε μια ευφρόσυνη παράσταση, γεμάτη ρυθμούς, ένστικτα, ευγένεια, μουσική και μεταφυσική παρηγορία. Τα κουστούμια της Μαρίας Πασσαλή Θαυμάσια και ακόμα θαυμασιότερη η μουσική του Βαγγέλη Γιαννάκη που εκτελείται επί σκηνής από μουσικούς και ηθοποιούς. Η έξοχη φόρμα αυτής της παράστασης θα εγγράψει σημαίνουσα κατάθεση στη μουσική μας ιστορία.» ΝΕΑ, Κώστας Γεωργουσόπουλος. «Σκηνοθετημένο και χορογραφημένο σαν με λυρική μπαγκέτα από το Δήμο Αβδελιώδη. Μια δουλειά με κατάθεση Ψυχής και με πρωτογενή συγκίνηση.»ΑΥΓΗ, Λέανδρος Πολενάκης

Το έργο αναφέρεται στην κλοπή των ιερών βοδιών του Απόλλωνα από το νεαρό Ερμή και την εφεύρεση του πρώτου έγχορδου, της λύρας. Όμως αυτό που κυρίως διαπραγματεύεται εδώ ο Σοφοκλής, ιχνηλατώντας στις ανθρώπινες συμπεριφορές και αντινομίες, είναι ο εξανθρωπισμός του ανθρώπινου ζώου, μέσα από το μυητικό και λυτρωτικό χαρακτήρα της μουσικής.

Η μετάφραση και διασκευή είναι του Γιάγκου Ανδρεάδη, η μουσική του Βαγγέλη Γιαννάκη, τα σκηνικά και κουστούμια της Μαρίας Γεράρδη-Πασσαλή.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ανδρέας Καρακότας, Βασίλης Σπυρόπουλος,Αγγελική Σείδου, Αρτεμις Ματαφιά, Αργυρίδου Μαρίνα, Βενιζέλος Γιάννης, Βλάχου Μαρία, Δελλαπόρτα Σοφία, Ζώτου Αθηνά, Καπετανάκος Γιώργος, Κλούβα Χρύσα,Νικόπουλος Γιώργος, Ρούσσου Δανάη

Παίζουν και ενορχηστρώνουν οι μουσικοί: Συμβουλίδης Ξενοφών - όμποε, φλογέρες, Βενιζέλος Γιάννης - φλογέρα, Αβδελιώδης Γιάννης - κρουστά,μεταλλόφωνο, Αβδελιώδης Αλέξανδρος - πιάνο, Καπετανάκος Γιώργος - φλογέρα.

Παραστάσεις :

ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ώρα :19.00, 1η παράσταση

ώρα :21:00, 2η παράσταση

Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου