Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Εντάξεις έργων στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας.Έργα 13.200.000 ευρώ στην Αιτωλ/νία από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος, υπέγραψε ο Θ. Μωραΐτης
«Είμαστε δίπλα στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»
Με υπογραφή του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνου Μωραΐτη, εντάσσονται στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος, έργα συνολικού προϋπολογισμού 13,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων των περιοχών που υλοποιούνται, ενώ σε αυτά περιλαμβάνονται και σημαντικές παρεμβάσεις για την σχολική στέγη.
«Η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και τους δήμους και η επίτευξη της ωρίμανσης, μας δίνουν την δυνατότητα να εντάσσουμε με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, έργα σημαντικά που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής χιλιάδων συμπολιτών μας και παράλληλα δίνουν λύσεις σε προβλήματα σχολικής στέγης στους δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου. Για άλλη μια φορά θα επαναλάβω πως η σωστή προετοιμασία των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η προώθηση και ωρίμανση έργων και μελετών που αφήνουν το αναπτυξιακό τους αποτύπωμα στην περιοχή, αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα για εμάς και θα συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, εκμεταλλευόμενοι τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μας δίνει το ΕΣΠΑ. Στο Υπουργείο Ανάπτυξης εργαζόμαστε καθημερινά σε αυτήν την κατεύθυνση και συνδράμουμε για την επίτευξη των στόχων που τίθενται για ρεαλιστικές και στοχευμένες δράσεις που θα αποφέρουν το μέγιστο αναπτυξιακό αποτέλεσμα» τόνισε σε σχετική του δήλωση ο κ. Μωραΐτης.

Τα έργα που εντάσσονται στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος, είναι:
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΜΠΕΛΙΑ, ΚΟΣΙΝΑ, ΚΑΙ ΚΟΥΡΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΝΟΚΟΣ ΤΟΠ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ 817.700
ΥΔΡΕΥΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΛΛΟΝΗ, ΒΙΓΛΑ, ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 1.210.670
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 1.325.000
ΑΝΕΓΕΡΣΗ 2ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 4.600.000
ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ 19ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 3.850.000
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΩΣΤΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΛΕΠΕΝΟΥ – ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΒΟΥΡΙΑ ΕΩΣ ΘΕΣΗ ΤΡΙΑ ΑΛΩΝΙΑ(ΠΡΟΣ ΧΥΤΑ) 1.400.000
ΣΥΝΟΛΟ 13.200.000


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου