Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα στις 28 Φεβρουαρίου 2012.



Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γερμανός πολιτικός, Μartin Schulz πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππου Πετσάλνικου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο καθώς και με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο. Ο κ. Schulz θα έχει επίσης διμερείς συναντήσεις με τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.








Τέλος, θα εκφωνήσει ομιλία στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ενόψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα ο Πρόεδρος του ΕΚ δήλωσε: "Ως πρόεδρος του ΕΚ θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τον ελληνικό λαό ο οποίος διέρχεται μια πολύ δύσκολη περίοδο. Η συνδρομή προς την Ελλάδα είναι προς το συμφέρον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και προς το ευρύτερο ευρωπαϊκό συμφέρον. Η εφαρμογή της δέσμης χρηματοοικονομικών μέτρων που εγκρίθηκε πρόσφατα θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να ξεκινήσει την οικονομική της ανάκαμψη".





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου