Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ.


Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι Φαρμακοποιοί όλης της χώρας μετά τις αμετακίνητες θέσεις Λοβέρδου στα θέματα που αφορούν τα φαρμακεία. Σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά από τους συλλόγους την σύγκλιση έκτακτων γενικών συνελεύσεων σε όλη την χώρα , μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε έκτακτη ενημέρωση του προς τους συλλόγους αναφέρει χαρακτηριστικά : «Σε μια έκρηξη αυταρχισμού ο Υπουργός Λοβέρδος «διαμαρτυρήθηκε» για τα … παρασιτικά συμφέροντα που δήθεν τον υπονομεύουν και σε μια ανάλογη έκρηξη αναξιοπιστίας πήρε πίσω ό,τι είχε υποσχεθεί ότι θα βελτιώσει στο νόμο.
Συγκεκριμένα:
- Επιβάλλει την χορήγηση του φθηνότερου αντιγράφου στους ασφαλισμένους των ταμείων,
- Αυξάνει το rebate και συγχρόνως μειώνει το αποδυναμωμένο ποσοστό κέρδους κατά 2,5% στην χονδρική.
- Εκβιάζει με κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ ακόμη και όταν η κινητοποίηση αφορά άλλα ταμεία τα οποία συστηματικά δεν πληρώνουν.
- Δεν αποδέχτηκε τις βελτιωτικές προτάσεις μας αν και ισχυριζόταν ότι έχουμε δίκιο.»

Και συνεχίζει : «Η πολιτική Λοβέρδου διαλύει του κοινωνικό κράτος, καταστρέφει τη δημόσια υγεία και στρέφεται ευθέως κατά των ασφαλισμένων και των φαρμακοποιών.
Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το ρόλο μας και την αποστολή μας Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την επιβίωση των φαρμακείων μας Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία, τα φαρμακεία και τους ασφαλισμένους»

O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί

όλα τα κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες να αντιδράσουν στην διάλυση του κοινωνικού κράτους. Η Υγεία του Λαού είναι ύψιστο δικαίωμα .

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου