Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ- ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΤΟΥ ΙΚΑ.



Την εξαίρεση του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Ναυπάκτου από την διοικητική αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Ιδρύματος ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη και τον Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο του νέου οργανωτικού μοντέλου και της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών του ΙΚΑ προβλέπεται, μεταξύ άλλων, και η κατάργηση του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ στην πόλη της Ναύπακτου, στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

«Η επιλογή αυτή έχει ήδη προκαλέσει την εύλογη αντίδραση εργαζομένων και εργοδοτών καθώς και του προσωπικού του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ Ναυπάκτου για λόγους που είναι βάσιμοι και αντικειμενικοί», αναφέρει ο κ. Κατσιφάρας σε επιστολή που έστειλε νωρίς το πρωί σήμερα στους κ.κ. Κουτρουμάνη και Σπυρόπουλο. «Το Υποκατάστημα Ναυπάκτου καλύπτει διοικητικά μια μεγάλη γεωγραφική ενότητα που ξεκινά από την περιοχή δυτικά του Αντιρρίου και φτάνει έως τα παράλια της Φωκίδας και βόρεια έως τα σύνορα της Αιτωλοακαρνανίας με την Ευρυτανία. Πρόκειται για μια ασφαλιστική ενότητα που εξυπηρετεί συνολικά 37.000 κατοίκους, 2.453 επιχειρήσεις και 5.432 οικοδομές», αναφέρει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης.








Και συνεχίζει: «Να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων που εξυπηρετούνται από το Υποκατάστημα Ναύπακτου εδρεύει στην ορεινή ζώνη της Ναυπακτίας και δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης και αναψυχής (ξενοδοχεία, ξενώνες, εστιατόρια κ.α), ενώ αντίστοιχα μεγάλο είναι και το γεωγραφικό εύρος της ενότητας εντός της οποίας υπάρχουν ελεγχόμενες οικοδομές. Παράλληλα, εξαιτίας του μεγέθους της ασφαλιστικής ενότητας μεγάλος είναι και ο αριθμός των συνταξιούχων που εξυπηρετούνται από το Υποκατάστημα Ναύπακτου ενώ και το κομμάτι παροχών Υγείας, παρ’ ότι έχει διαχωριστεί και ανατεθεί στον ΕΟΠΥΥ υποστηρίζεται διοικητικά από το Υποκατάστημα και το προσωπικό του».

Ο κ. Κατσιφάρας επισημαίνει ακόμα ότι τυχόν κατάργηση του Υποκαταστήματος Ναυπάκτου θα σημάνει μεγάλη ταλαιπωρία για εργαζόμενους, συνταξιούχους και εργοδότες οι οποίοι, για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και μάλιστα σε μια περιοχή με προβληματικό οδικό δίκτυο. Το ίδιο ισχύει, άλλωστε, για το σύνολο των Υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας η οποία, σε έκταση, είναι η μεγαλύτερη της χώρας και άρα αποτελεί ειδική περίπτωση από πλευράς αποστάσεων και ασφαλιστικών ενοτήτων.

Και η επιστολή του Περιφερειάρχη καταλήγει ως εξής: «Κατανοώ απόλυτα την ανάγκη αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών του ΙΚΑ ωστόσο είμαι της γνώμης ότι το νέο οργανωτικό μοντέλο δεν μπορεί να παραγνωρίζει υπαρκτές ανάγκες και καταφανείς ιδιαιτερότητες, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Υποκαταστήματος Ναυπάκτου. Θέτω, λοιπόν, υπόψη σας το αίτημα ν’ ανακληθεί η απόφαση κατάργησης του Υποκαταστήματος με την βεβαιότητα ότι θα εξεταστεί θετικά και με γνώμονα την καλύτερη δυνατόν εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων με το ΙΚΑ στην περιοχή της Ναυπακτίας».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου