Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κατασχέθηκαν στην Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, αρχαία αντικείμενα και παλαιές εικόνες.Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 54χρονου ημεδαπού.


Κατασχέθηκαν, χθες (25-2-2012) το μεσημέρι, στην Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, αρχαία αντικείμενα και παλαιές εικόνες ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, ηλικίας 54 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, ενήργησαν έρευνα σε αγρόκτημα του 54χρονου πολύ κοντά στην οικία του, όπου κάτω από ένα εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο βρήκαν κρυμμένο ένα δέμα που περιείχε :
• Μια εικόνα μεγάλων διαστάσεων που απεικόνιζε τον Άγιο Ιωάννη.
• Μια εικόνα που απεικόνιζε τον Ευαγγελιστή Μάρκο.
• Δυο πήλινα λυχνάρια.
• Ένα πήλινο ειδώλιο ανθρώπινης μορφής.
• Ένα αντικείμενο με τη μορφή της σφίγγας.
Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, εμπίπτουν στην διατάξεις του Νόμου περί Αρχαιοτήτων ενώ από αρμόδιο αρχαιολόγο θα προσδιοριστεί η ακριβή παλαιότητα τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 54χρονου θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου