Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 1.100 ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ .


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού που διεξήχθη το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Οι προληπτικές εξετάσεις οργανώθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την αρωγή των Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας και πραγματοποιήθηκαν από την Κινητή Μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Συνολικά και σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος διενεργήθηκαν δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας σε 1.107 γυναίκες ενώ το πρόγραμμα εξελίχθηκε στη Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο, στο Θέρμο, στην Αμφιλοχία, στη Βόνιτσα και στον Αστακό.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα στην Περιφερειακή ενότητα Ηλείας.









Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο, στη χώρα μας, περίπου 4.500 γυναίκες προσβάλλονται από καρκίνο του μαστού, πάθηση που εμφανίζει υψηλά ποσοστά επιτυχούς αντιμετώπισης εφόσον υπάρξει έγκαιρη διάγνωση, γεγονός που καθιστά αναγκαίες τις τακτικές προληπτικές εξετάσεις.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του προγράμματος στην ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Οφείλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία που έθεσε στη διάθεσή μας την Κινητή της Μονάδα και το ειδικευμένο προσωπικό της. Ευχαριστώ επίσης όλους τους Δήμους για την ανταπόκριση και τη συνεργασία. Σε καιρούς οικονομικά δύσκολους, η προσφυγή στην προληπτική ιατρική γίνεται προβληματική ιδίως για τα οικονομικώς ασθενέστερα στρώματα του πληθυσμού. Αυτό το κενό επιχειρεί να καλύψει, στο μέτρο του δυνατού, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε στην Αιτωλοακαρνανία και συνεχίζεται στην Ηλεία».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου