Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μετά από πρόσκληση, την τελευταία στιγμή, η συνάντηση που από καιρό ζητούσαμε να γίνει με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, προκειμένου να μας γνωρίσει τι ακριβώς μας επιφυλάσσουν Κυβέρνηση και τροϊκανοί μέσα στον ορυμαγδό των νομοσχεδίων που ψηφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Εκ μέρους του κ. Υπουργού, δηλώθηκε ότι «είναι εντελώς ανυπόστατες οι πληροφορίες ότι μειώνονται οι μισθοί του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που ψηφίζεται την ερχόμενη Τρίτη. Δεν υπάρχει σχετική ρύθμιση» δήλωσε, ενώ ανακοίνωσε ότι η συζήτηση για τα ειδικά μισθολόγια θα πραγματοποιηθεί το Μάιο και θα χρειαστεί νέα νομοθετική ρύθμιση τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υλοποιεί η Κυβέρνηση για τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

Και αφού πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει σε διάφορα επίπεδα (Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ) την εξαίρεση των Σωμάτων Ασφαλείας από τις μισθολογικές περικοπές και τον περιορισμό των προσλήψεων, αναγνωρίζοντας ότι οι ένστολοι έχουν υποστεί «επανειλημμένες θυσίες στη μισθολογική τους κατάσταση και έχουν ξεπεράσει τα όρια της προσωπικής αντοχής τους», μας παρέδωσε το πόρισμα της μεικτής Επιτροπής που επεξεργάστηκε την πρότασή μας για το ειδικό μισθολόγιο, σημειώνοντας ότι η σχετική δαπάνη είναι στο πλαίσιο των εγγεγραμμένων πιστώσεων στον προϋπολογισμό του 2012 και δεν προκαλεί νέα επιβάρυνση.
Δεδομένου, ωστόσο, ότι μόλις την προηγουμένη ημέρα στο Υπουργείο Οικονομικών μας ανακοίνωναν ότι στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις περικοπές των μισθολογικών δαπανών του δημόσιου τομέα προβλέπεται, όπως αναφέρεται και στο νέο Μνημόνιο, μια περικοπή της τάξεως του 10% για όλα τα ειδικά μισθολόγια, χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσουν τον τρόπο εφαρμογής των περικοπών και ποιους συγκεκριμένα αφορούν, είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά και να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας: για τις περικοπές που έγιναν, γι’ αυτές που ήδη γίνονται, αλλά και γι’ αυτές που θα γίνουν, αφού όλοι πια αναγνωρίζουν ότι δεν τους βγαίνει ο λογαριασμός.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Μας χρωστάν, δεν τους χρωστάμε!

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζετε όλες και όλοι ότι οι τροϊκανοί με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, απαίτησαν και εξασφάλισαν:

● περιορισμό των εκλογικών δαπανών, με πλήρη κατάργηση του εκλογικού επιδόματός μας, παρότι η συμβολή μας στην διαδικασία είναι καθοριστική και κατά πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλο εμπλεκόμενο.
● μείωση κατά 205 εκατ. ευρώ των ειδικών μισθολογίων (10%)
● νέα μείωση συντάξεων κατά 12% για τις άνω των 1.300 ευρώ, καθώς και των επικουρικών, ένας Θεός οίδε, πόσο
● νέα περικοπή των δαπανών του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τουλάχιστον κατά 30.000.000,00 ευρώ με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη λειτουργία των Υπηρεσιών μας,
● νέο ασφαλιστικό και άγνωστο τι άλλο απεργάζονται ερήμην μας!

Οι χθεσινές διαβεβαιώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, θα είναι ένδειξη «συμπαράστασης» στον αγώνα μας, μόνο εφόσον αποδειχθεί εμπράκτως τις αμέσως προσεχείς ημέρες ότι η Κυβέρνηση δεν μας οδηγεί τεχνηέντως στο εκτελεστικό απόσπασμα. Κατά την ψήφιση των νομοσχεδίων του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και με την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που περιλαμβάνει συγκεκριμένες θετικές νομοθετικές μας προτάσεις, Κυβέρνηση και Πολιτικά Κόμματα οφείλουν να υψώσουν τείχος ασφαλείας γύρω από τα Σώματα Ασφαλείας.
Να μην ψηφίσουν μισθούς πείνας των 585 ευρώ
για κανέναν συνάδελφο και συναδέλφισσά μας.

Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε πιο δυναμικά την αντίστασή μας, κλείνοντας τα αυτιά μας στις όποιες σειρήνες.
Όλοι στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Αθήνα – Πλατεία Κολοκοτρώνη στις 28 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 15.30.
Όλοι με στολή.

Όχι στον εξευτελισμό των ενστόλων!
Στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου