Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ

Στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, στο Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης και το Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων του Παραρτήματος Ναυπάκτου, πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 11-14 Απριλίου 2010 και 26-30 Απριλίου 2010 αντίστοιχα, η εξωτερική τους αξιολόγηση από ειδικό σώμα αξιολογητών στο οποίο συμμετείχαν διεθνούς κύρους επιστήμονες.




Τα Τμήματα του ΤΕΙ Μεσολογγίου είναι από τα πρώτα τόσο του Πανεπιστημιακού όσο και του Τεχνολογικού Τομέα που ολοκλήρωσαν την αξιολόγησή τους. Οι εκθέσεις των πρώτων αυτών εξωτερικών αξιολογήσεων έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας www.adip.gr.
Η εξωτερική αξιολόγηση αποτελεί, μετά την εσωτερική αξιολόγηση που είχαν πραγματοποιήσει τα Τμήματα, την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης όπως προβλέπεται από το νόμο για όλα τα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι.) της χώρας και γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας (Α.ΔΙ.Π.) στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών των επιτροπών αξιολόγησης εξετάσθηκε η όλη δομή της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας των Τμημάτων και αξιολογήθηκε η προσφορά τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας αλλά και διεθνώς. Οι αξιολογητές επισκέφθηκαν και εξέτασαν τα εργαστήρια των τμημάτων, ενημερώθηκαν για τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόζονται και για τις ερευνητικές τους δραστηριότητες. Παράλληλα είχαν συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς, το διοικητικό προσωπικό τους σπουδαστές και τη διοίκηση του Ιδρύματος.
Το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, από τα παλαιότερα και πλέον δυναμικά ΑΕΙ της περιφέρειας, θεωρεί ότι η εξωτερική αξιολόγηση δύο εκ των Τμημάτων του αποτελεί μια κρίσιμη ιστορική στιγμή για το Ίδρυμα, ιδιαίτερα μάλιστα την περίοδο αυτή που σχεδιάζεται η χωροταξική και θεματική αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο της δράσης των ανοιχτών θυρών και της διαφάνειας, το Ίδρυμα μας επιδιώκει τη γνωστοποίηση των δραστηριοτήτων του και την ανάδειξη του υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που πραγματοποιείται σε αυτό, στην ελληνική κοινωνία. Για το λόγο αυτό οργάνωσε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 30 Ιουνίου και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΙ, παρουσία του Προέδρου κ. Β Πολίτη-Στεργίου και των Προϊσταμένων των αξιολογηθέντων Τμημάτων κ Γ. Κατσέλη και Β. Τριανταφύλλου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου