Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ελληνίδα νύχτα με φεγγάρι στο Κάστρο του Αντιρρίου







Ήταν μια από τις βραδιές που μένουν στις μνήμες κι ας ήταν φτιαγμένη από τα πιο απλά και γνώριμα συστατικά. Το Κάστρο του Αντιρρίου, η φωτισμένη Γέφυρα στο πλάι του, το φεγγάρι πάνω από τους πυλώνες και μία ελληνική καλοκαιρινή νύχτα ολόγυρα, που όσο προχωρούσε, τόσο γοήτευε το ακροατήριο.





Την οργανωτική ευθύνη είχε ο Δήμος Αντιρρίου που είχε εντάξει τη συναυλία στο πλαίσιο των ετήσιων θερινών εκδηλώσεων "Γέφυρες Πολιτισμού", με χορηγό - όπως κάθε χρόνο - τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, κ. Δώρα Ταμπάκη, καλωσόρισε τους θεατές που ήλθαν από την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαϊα και έδωσε το λόγο στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτη Παπανικόλα που χαιρέτισε την εκδήλωση με τα παρακάτω λόγια:

"Κάθε καλοκαίρι, εδώ και δεκαέξι χρόνια, δίνουμε ραντεβού στο Κάστρο του Αντιρρίου. Είναι ένας τρόπος για να ανταμώσουμε και να πάρουμε μία καλοκαιρινή ανάσα που θα μας κρατήσει όρθιους το χειμώνα. Ανάμεσα στα άλλα, φέτος το καλοκαίρι αποχαιρετούμε ένα φίλο που αναχωρεί: Το Δήμο Αντιρρίου, που βαδίζει στο δρόμο της δικής του ζεύξης με τους άλλους Δήμους της Ναυπακτίας. Η νοσταλγία όμως θα μειώνεται όσο θα συναντάμε κάθε χρόνο εδώ πλάι στη Γέφυρα, τα πρόσωπα με τα οποία συμπορευτήκαμε για πολλά χρόνια. Αυτό το καλοκαίρι δυστυχώς σημαδεύεται από την κρίση, όμως η συνέχιση της συμπόρευσης θα είναι η δική μας απάντηση. Όσο η κρίση θα βαθαίνει, εμείς θα μειώνουμε τις αποστάσεις μεταξύ μας και θα αυξάνουμε τη συμπόρευση. Όσο πιο βαθιά τα χάσματα, τόσο πιο μεγάλες θα γίνονται οι ζεύξεις μεταξύ μας. Τόσο πιο ισχυροί θα είναι οι «πυλώνες αλληλεγγύης» που χτίζουμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες που θα κουβαλήσουν την κοινωνία στις πλάτες τους. Ξεκινώντας και πάλι από το Αντίρριο, ενωμένοι θα περάσουμε απέναντι".
Από αυτό το σημείο και μετά, η σκηνή ανήκε στην Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και τρεις σημαντικούς ερμηνευτές, που τραγούδησαν όσα ποικίλα συναισθήματα μπορούσε να νιώσει το πολυπληθές κοινό, λειτουργώντας ως παυσίλυπο αντίδοτο στην περιρρέουσα κοινωνική και οικονομική ατμόσφαιρα.
Με προεξάρχουσα την Κυρία Μαίρη Λίντα, που δίκαια σήκωσε το μεγαλύτερο φορτίο αγάπης του κόσμου, αλλά και τον Δημήτρη Μπάση και τη Γιώτα Νέγκα που ξεδίπλωσαν όλο τους το ταλέντο, οι θεατές τραγούδησαν και ταξίδεψαν πάνω σε νότες Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Τσιτσάνη, Πλέσσα, Ανδριόπουλου, Σπανού, Χιώτη, Νικολόπουλου, Μπαγιαντέρα, Δημητρίου, Καλατζόπουλου, Λαχανά και Ρουμπάνη.

Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιος Σώκος, ο Νομάρχης Αχαϊας κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτης Καββαδάς, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Θανάσης Παπαθανάσης, ο Δήμαρχος Πυλήνης κ. Γιάννης Μπουλές, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ. Γιάννης Βόγλης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και θεσμών.

Την παρούσα και την ιστορική ηγεσία της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου "Χαρίλαος Τρικούπης" εκπροσώπησαν - εκτός του κ. Π. Παπανικόλα - οι κκ. Σταύρος Σταυρής, Μπερνάρ Γκαλτιέ, Νίκος Δούρος, Διονύσης Κορφιάτης, από κοινού με τους κκ. Νίκο Χαρικιόπουλο, Ασκληπιό Δημόγλου και Πιερ Μοράν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου