Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Δασικές πυρκαγιές .


Στις 28-7-10 και περί Ω: 20:00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική-αγροτική έκταση στην περιοχή Καρκαλός στο Δ/Δ Καστρίτσιου Ρίου. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν υδροφόρα οχήματα. και πεζοπόρα τμήματα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε και εξελίχθηκε με μεγάλη ταχύτητα λόγω της μορφολογίας του εδάφους . Συνολικά συνδράμανε οι εξής δυνάμεις : Πυρ/στες: (34) - Πεζοπόρο: (20) - Πυρ. Οχήματα: (12) Οχήματα ΟΤΑ (2) Εθελοντές Πυρ/στες , ΕΛ.ΑΣ με περιπολικά οχήματα, ΕΣΕΠΑ Δήμου Βραχνεϊκων, Εθελοντική ομάδα ΄΄Αγιος Βασίλειος΄΄(4) - Ελικόπτερα: (1) - Α/Φ Canadair: (3) - Α/Φ Pezedel: (2) . Στις 28/07/2010 και περί ώρα 22:45 μετά από συντονισμένες και επίπονες προσπάθειες όλων των επίγειων δυνάμεων και με τη βοήθεια των εναερίων μέσων ανακόπηκε η πορεία της πυρκαγιάς και ετέθη υπό μερικό έλεγχο. Η πυρκαγιά κατέκαψε Δασική έκταση περί των 10 στρεμμάτων και Γεωργικές εκτάσεις περί των 5 στρεμμάτων.








Τα αίτια αυτής ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής , ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένουν Πυροσβεστικές δυνάμεις που συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.
Παράλληλα της κατάσβεσης και περί Ω: 22:05 εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μαγούλα στο Κάτω Καστρίτσι του Δήμου Ρίου. Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν υδροφόρα οχήματα. και πεζοπόρο τμήματα. Συνολικά συνδράμανε οι εξής δυνάμεις : Πυρ/στες: (20) - Πεζοπόρο: (5) - Πυρ. Οχήματα: (8) Οχήματα ΟΤΑ (1), ΕΛ.ΑΣ, με περιπολικά οχήματα, Εθελοντές Πυρ/στες ,ΕΣΕΠΑ Δήμου Βραχνεϊκων, Εθελοντική ομάδα ΄΄Αγιος Βασίλειος΄΄(4) . Στις 29/07/2010 και περί ώρα 01:00 μετά από συντονισμένες και επίπονες προσπάθειες όλων των επίγειων δυνάμεων, ανακόπηκε η πορεία της πυρκαγιάς και ετέθη υπό μερικό έλεγχο . Η πυρκαγιά κατέκαψε Δασική έκταση περί των 6 στρεμμάτων . Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής , ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένουν Πυροσβεστικές δυνάμεις που συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.
Στην κατάσβεση των παραπάνω πυρκαγιών συμμετείχαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την 6η ΕΜΑΚ την ΠΥ ΒΙΠΕ την Π.Υ. Αιγίου, την ΠΥ Ναύπακτου, την ΠΥ Μεσολογγίου ΠΥ Λεχαινών και ΠΥ Αμαλιάδας . Για τις παραπάνω πυρκαγιές διατάχθηκε γενική επιφυλακή από τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος Υποστράτηγο Παναγιώτη Μπονάτσο ο οποίος παρευρέθη στον τόπο των πυρκαγιών από την πρώτη στιγμή συντονίζοντας το έργο της κατάσβεσης. Στην κατάσβεση συμμετείχε ο Διοικητής Πυρ/κων Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας Αρχιπύραρχος Κοτσώνης Θεόδωρος ,ο Διοικητης της 6ης ΕΜΑΚ Πύραρχος Καννελόπουλος Διαμαντής. ο Διοικητης του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πατρών Πύραρχος Τσουρούλας Ιωάννης. Άμεση ήταν και κινητοποίηση της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και του υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Αχαϊας Φιλιππάτου Δημητρίου καθώς και ο Δήμος Ρίου. Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή των πολιτών της περιοχής.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου