Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ «ΚΙΒΩΤΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»




Ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αρωγός και συμπαραστάτης στο αξιόλογο έργο της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Κιβωτός των Παιδιών – Ελλάδα», επισκέφτηκε τον καταυλισμό Ρομά/Αθίγγανων στα Εξαμίλια Κορίνθου για την παροχή παιδιατρικών εξέτασεων και την πραγματοποίηση εμβολιασμών στα παιδιά.






Κλιμάκιο με νοσηλεύτριες από τους Εκπαιδευτικούς Υγειονομικούς Σταθμούς του ΕΕΣ, κατά την επίσκεψή του στον καταυλισμό που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, διερεύνησε τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών και διαπίστωσε και αξιολόγησε τις εμβολιαστικές ανάγκες τους καθώς και την ανάγκη για ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα ατομικής υγιεινής και πρώτων βοηθειών.

Επιπρόσθετα, μετά από προσπάθεια και παρέμβαση του ΕΕΣ για εξασφάλιση εμβολίων, οι νοσηλεύτριες του Τομέα με τον παιδίατρο του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού Α. Λιοσίων και σε συνεργασία με την παιδίατρο της Κορίνθου, που προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της, πραγματοποίησαν τους πρώτους εμβολιασμούς στα παιδιά του καταυλισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 161 εμβολιασμοί σε 120 παιδιά καλύπτοντας τις άμεσες ανάγκες.

Οι επισκέψεις και οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν ξανά τον Σεπτέμβριο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου