Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ» - "Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΟ INTERNET" ΒΡΑΒΕΥΣΗ 2010


Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας, European School of Oncology, στα πλαίσια του διαγωνισμού “CANCER ON THE INTERNET” AWARD 2010, απένειμε την δεύτερη τιμητική θέση “MENTION OF HONOUR”, στην ελληνική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, τονίζοντας το γεγονός ότι οι πληροφορίες αλλά & η υποστήριξη που παρέχει στην ελληνική κοινωνία αξίζουν αναγνώρισης.

Ο στόχος του βραβείου είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με την εξέλιξη του διαδικτύου και των επιπτώσεων των κοινωνικών δικτύων μέσων μαζικής ενημέρωσης στην κοινότητα των ασθενών με καρκίνο, με την αναγνώριση των οργανώσεων και των ομάδων που έχουν προσφέρει ποιοτική και εύκολη στην χρήση πλατφόρμα επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου.

Τα κοινωνικά δίκτυα μέσων ενημέρωσης προσφέρουν τους ασθενείς, επιζώντες, συγγενείς και φίλους τα μέσα να συνδεθούν με άλλους, να ανταλλάσσουν πληροφορίες, εμπειρίες και ιδέες, να διερευνήσουν τους φόβους τους, να εντοπίσουν πόρους, να βρουν υποστήριξη και να παράγουν καλύτερες τεκμηριωμένες αποφάσεις. Παρέχουν ενδυνάμωση στην κοινότητα ασθενών με καρκίνο.

Η οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ www.bestrong.org.gr προσφέρει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την θεραπεία του καρκίνου και τις ψυχολογικές του προεκτάσεις, παρέχοντας υποστήριξη επίσης μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1069 και παρέχει την δυνατότητα για επικοινωνία των ειδικών ψυχικής υγείας με ασθενείς και συγγενείς τους. H μελλοντική ανάπτυξη της πλατφόρμας περιλαμβάνει την μετάφραση του δικτυακού τόπου με στόχο την εξυπηρέτηση μιας ευρύτερης και πιο διεθνούς κοινότητας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Σχολής Ογκολογίας: www.eso.net/pagine-interne/2010-cancer-on-the-internet-award.html

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλη την ομάδα της οργάνωσης MEINE ΔΥΝΑΤΟΣ, που συμμετέχει σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα! Επίσης θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην European School of Oncology, που αποτελείται από επιστήμονες υγείας, γι’ αυτήν την αναγνώριση αφού μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πάθος το έργο μας, που επιτελούμε σε μια χώρα που η ίδια δυστυχώς δεν αναγνωρίζει, το έργο των "παιδιών της", ειδικότερα εάν προέρχονται από άγνωστες ΜΚΟ ή από ΜΚΟ που δεν έχουν δημόσιες σχέσεις... Αυτό το λέμε γιατί την ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη μιας Online κοινότητας στην Ελλάδα για τους εμπλεκομένους με τον καρκίνο, που υποβάλλαμε στην European School of Oncology, που γι΄ αυτήν βραβευτήκαμε, την είχαμε στείλει πρώτα στο υπουργείο Υγείας από τον μήνα Απρίλιο, στην υπουργό κυρία Μαριλύζα Ξενογιανννακοπούλου αλλά και στην υφυπουργό κυρία Φώφη Γεννηματά, αλλά ποτέ δεν λάβαμε ούτε μια τυπική απάντηση... Αυτή είναι όμως η χώρα κοινωνικού δικαίου, αξιοκρατίας & τεχνολογικής εξέλιξης που ζούμε και το θέμα δεν είναι τελικά τι κάνει το κράτος για εμάς, αλλά τι κάνει ο καθένας μας για την κοινωνία! »


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου