Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΥΠΕΣ: «Παγώνει» όλες τις προσλήψεις σε Δήμους – Νομαρχίες




Εγκύκλιος του υφυπουργού Εσωτερικών, Γιώργου Ντόλιου, εστάλη σήμερα σε Δήμους και Νομαρχίες, σύμφωνα με την οποία παγώνουν όλες οι προσλήψεις για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, που αφορούν στους ΟΤΑ Α’ βαθμού.

Οι επιτυχόντες των διαγωνισμών προηγούμενων ετών, περίμεναν το διορισμό τους ως μόνιμοι σε υπηρεσίες του δημοσίου από 1ης Ιουλίου 2010, ωστόσο η σημερινή απόφαση του ΥΠΕΣ οδηγεί σε εκ νέου αναστολή των προσλήψεων τους.






Η απόφαση αποτελεί προέκταση στην πολιτική που εφαρμόζει το ΥΠΕΣ για την αναδιάταξη των ήδη υπαρχόντων υπαλλήλων που υπηρετούν στο δημόσιο, μέσω μετατάξεων. Εναρμονίζεται όμως και με τις επιταγές της Τρόικας, που επιθυμεί τον μέγιστο δυνατό περιορισμό προσλήψεων αν όχι και απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η εγκύκλιος του κ. Ντόλιου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η αναστολή των προσλήψεων επεκτείνεται και στο προσωπικό των ΟΤΑ Α’ Βαθμού, το οποίο έχει εξαιρεθεί από τη διαδικασία χορήγησης έγκρισης της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου. Για το διορισμό των επιτυχόντων που τα οριστικά αποτελέσματα εκδόθηκαν μέχρι 31-12-2009 αλλά και για αυτούς που τα οριστικά αποτελέσματα εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν μετά την 1-1-2010 ισχύουν ομοίως οι ρυθμίσεις του άρθρου 10 του ν.3833/2010 για σταδιακή πρόσληψή τους. Ειδικά για τους επιτυχόντες που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση διορισμού μέχρι την έναρξη ισχύος του ν.3848/2010 (19-5-2010) και εκκρεμεί η ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας, τότε η διαδικασία πρόσληψης συνεχίζεται και ολοκληρώνεται κανονικά.»

Στην αναστολή προσλήψεων υπάγονται και οι δικηγόροι με έμμισθη εντολή των ΟΤΑ Α’ Βαθμού, καθόσον αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας και ως εκ τούτου υπάγονται στις ρυθμίσεις των άρθρων 10 και 11 του ν. 3833/2010.


ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου