Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Αναβίωσης του Φειδιππίδειου Δρόμου στο πλαίσιο της επετείου των 2,500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα


Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής και ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Σπύρος Ζαγάρης έδωσαν σήμερα στις 06:00π.μ. κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης την εκκίνηση στην Αθλήτρια και Πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού και Πρωταθλήτρια Ελλάδος στον Μαραθώνιο Δρόμο, Μαρία Πολύζου της αναβίωσης του Φειδιππίδειου Δρόμου στο πλαίσιο της επετείου των 2,500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ.
Η Διαδρομή του Φειδιππίδειου δρόμου είναι.:

ΙΕΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ-Δευτέρα 26 Ιουλίου, 06:00 Αθήνα - Ιερά Οδός - Αιγάλεω - Χαϊδάρι - Δαφνί - Σκαραμαγκάς - Ασπρόπυργος - Ελευσίνα - Ναυπηγεία - Λουτρόπυργος- Νέα Πέραμος - Μέγαρα - Κινέττα - Αγ. Θεόδωροι - Ισθμός - Εργοστάσιο Εξαμίλλια - Διασταύρωση με Δρόμο προς Άργος, Ναύπλιο, Σολωμός, Χιλιομόδι, Αγ. Βασίλειος, Αρχ. Κλεωνές, Αρχ. Νεμέα, Μαλανδρένι, Στέρνα, Λύρκεια, Καπαρέλι, Ανάβαση Αρτεμίσιου Όρου και Κατάβαση (ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ), Σάγκας, Νεστάνη, παράδρομος Κορίνθου Τριπόλεως (δεξιά πλευρά) Τρίπολη, Τεγέα, (Κερασίτσα - Καμάρι), Δρόμος Τρίπολης - Σπάρτης - Μανθηρέα - Αλεποχώρι -Βουτιάνοι- Κλαδάς - Ευρώτας - ΣΠΑΡΤΗ και επιστροφή έως Αθήνα και από εκεί στο ΤΥΜΒΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 520 χλμ. την Κυριακή 1 Αυγούστου στις 8 το βράδυ.

Η αθλήτρια δήλωσε συγκινημένη:
«Για ένα στεφάνι ελιάς από τον Τύμβο του ιερού Μαραθώνα. Στην προσπάθειά μου θα είναι πολλά τα εμπόδια αλλά η ψυχή μου θα τρέχει πιο γρήγορα από το σώμα προκειμένου να φτάσω στο τέρμα και να προσκυνήσω τη σωρό με τους 192 πεσόντες Αθηναίους. Το επιχειρώ όχι για το εγώ αλλά για το εμείς. Ακόμα και τη ζωή μου θα έδινα για μια μεγάλη ιδέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου