Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Νομιμότητα , Διαφάνεια και Κανόνες στη Μεταλυκειακή Εκπαίδευση - Υπογραφή 30 νέων αδειών λειτουργίας ΚΕ.Μ.Ε.


Η Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, αποδεχόμενη σχετικές εισηγήσεις του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης, υπέγραψε σήμερα, Τρίτη, 27/07/2010, τις νέες άδειες λειτουργίας των Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕ). Υπεγράφησαν 30 άδειες από τις 40 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί.





Τον Οκτώβριο του 2009 την παραμονή των εκλογών, δόθηκαν από τον τότε Υπουργό Παιδείας, 40 άδειες λειτουργίας κολλεγίων, χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος των φακέλων αυτών, χωρίς ουσιαστικά να ανοιχτούν αυτοί οι φάκελοι και να ελεγχθούν ακόμα και σε επίπεδο δικαιολογητικών.
Η Υπουργός κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου για τα ΚΕ.Μ.Ε. ανέφερε:
«Θέλω να πιστεύω -αυτή είναι η φιλοδοξία μας- ότι μέσα από μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού, απόλυτης αξιοκρατίας, καθαρών και διαφανών διαδικασιών, μπαίνουν κανόνες σε ένα χώρο που επί δεκαετίες λειτουργεί απολύτως παράνομα, με έναν τρόπο που δημιουργούσε προβλήματα σε όλους και ουσιαστικά στους σπουδαστές.
Θεωρώ ότι σήμερα μπαίνει μια γραμμή. Από εδώ και πέρα υπάρχουν κανόνες οι οποίοι θα ισχύουν και θα τους γνωρίζουν όλοι, τόσο αυτοί οι οποίοι παίρνουν την ευθύνη και την επιλογή του να επενδύσουν και να λειτουργήσουν στο χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, όσο οι γονείς και οι μαθητές».
Το Υπουργείο Παιδείας αποδύθηκε σε μία έντονη, σοβαρή και προσεκτική προσπάθεια, με την οποία :
• έφραξε τις επαπειλούμενες από την ΕΕ δυσμενείς εξελίξεις, θέτοντας σε διαδικασία την θέσπιση ενός νέου θεσμικού πλαισίου, υπό το πρίσμα και των Κοινοτικών παρατηρήσεων
• μελέτησε σοβαρά το θέμα της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της οποίας, ενέταξε τα εκπαιδευτήρια αυτά αποδίδοντάς τους την ακριβή φύση και ονομασία: Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης
• μερίμνησε για τη θέσπιση νέων διατάξεων και νέας διαδικασίας, σχετικά με την αδειοδότηση των εκπαιδευτηρίων αυτών, την οποία ανέθεσε στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης
• ρύθμισε με μεταβατική διάταξη το θέμα του ελέγχου των μη ελεγχθέντων «Κολλεγίων» - και διεξήγαγε τον έλεγχο –κατά τις προϋποθέσεις μάλιστα, του νέου νόμου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου