Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στο Schöfflisdorf .


Στα πλαίσια των 20 χρόνων αδελφοποίησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με το Schöfflisdorf της Ελβετίας, τη γενέτειρα πόλη του Ιάκωβου Μάγιερ, αποστολή του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποίησε επίσκεψη από 6 έως 10 Σεπτεμβρίου 2012.
Στην αποστολή συμμετείχαν ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπανός Ιωάννης και Κότσαλος Αγαθάγγελος, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Καββάγιας Αριστείδης, οι αντιδήμαρχοι Κοταντάκης Δημήτρης και Φούντα Μαρία, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πουλής Κώστας, Κουτσοθόδωρος Κώστας, Κατσούλας Κώστας. Τα έξοδα της αποστολής καλύφτηκαν από με προσωπικά έξοδα των συμμετεχόντων και το συνολικό ποσό που επιβαρύνθηκε ο Δήμος ήταν κάτω των 1000 ευρώ.







Το πρόγραμμα της αποστολής περιείχε ενημερωτικές συναντήσεις που αφορούσαν τον τρόπο διοίκησης και λειτουργιάς του δήμου του Schöfflisdorf καθώς και των γειτονικών δήμων, στα θέματα της ύδρευσης και της πολιτικής προστασίας (κατάσβεση πυρκαγιάς). Στη διάρκεια της επίσκεψης τέθηκαν από το δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη στο δήμαρχο του Aldis Buchegger και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα παρακάτω θέματα:
1) Η ανέγερση προτομής του Ιάκωβου Μαγιερ στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου του Schöfflisdorf.
2) Η οικονομική αρωγή του Δημοτικού Συμβουλίου του Schöfflisdorf, του Καντονιού της Ζυρίχης και φιλελλήνων της Ελβετίας, για την ανάδειξη του τόπου έκδοσης των «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ», της εφημερίδας που εξέδιδε ο Ιάκωβος Μαγιερ στη διάρκεια των τριών πολιορκιών του Μεσολογγίου, σε μουσειακό χώρο στο κέντρο της πόλης του Μεσολογγίου, επί της Χ. Τρικούπη.
3) Η ανταλλαγή μαθητών του δήμου Μεσολογγίου και του δήμου του Schöfflisdorf σε ετήσια βάση, στα πλαίσια οργανωμένων εκπαιδευτικών επισκέψεων.
Ο Δήμαρχος του Schöfflisdorf Aldis Buchegger δεσμεύτηκε να θεσει τα ζητήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να ληφθουν οι σχετικές αποφάσεις.
Τέλος ο δήμαρχος και όλα τα μέλη της αποστολής του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ευχαρίστησαν το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου του Schöfflisdorf για τη θερμή και εγκάρδια φιλοξενία τους και υποσχεθήκαν να την ανταποδώσουν στις επόμενες Γιορτές Εξόδου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου