Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Aποδοκιμασία του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου για τα γεγονότα στη Λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.


Εκφράζουμε την έντονη αποδοκιμασία μας για όσα θλιβερά γεγονότα έγιναν στη Λαϊκή Αγορά του Δήμου Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012, αλλά και σε άλλα μέρη της Χώρας μας από “τάγματα εφόδου” της Χρυσής Αυγής. Δυστυχώς, έρχονται να μας θυμίσουν μαύρες μέρες της καταρρέουσας Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, με άνοδο του Φασισμού του Ναζισμού, που αιματοκύλισε την Ανθρωπότητα, αφήνοντας δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς και ερείπια σε όλο τον κόσμο.





Η Ελληνική Πολιτεία “πληγωμένη” απ’ την οικονομική κρίση, έχει πρόσφατες “θανάσιμες” μνήμες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, και έχει τα αντανακλαστικά, την βούληση και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει στη γέννησή του το εκκολαπτόμενο “αυγό του φιδιού”. Τα αρμόδια όργανα του Κράτους, θα μας βρουν συμμάχους, φορείς και πολίτες, στην διαρκή μάχη της νομιμότητας με σεβασμό στον Άνθρωπο. Οφείλουν τα διατεταγμένα όργανα της Πολιτείας να ενεργήσουν άμεσα ενάντια στις “ομάδες εφόδου”, που αυτό προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αδράνεια και τα “κενά” εξουσίας υποκαθιστώντας δημοσίους λειτουργούς.
Έχουν υποχρέωση και καλούμε την Εισαγγελέα Μεσολογγίου, τους Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και Ασφάλειας Μεσολογγίου να ασκήσουν δίωξη στους δράστες για αντιποίηση Αρχής, βάναυση προσβολή ανθρώπων και απρόκλητη φθορά περιουσιών και τυχόν οπλοκατοχή και οπλοχρησία και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου θα παραστεί και θα ζητήσει να ενεργηθούν τα νόμιμα απ’ τα θεσμοθετημένα όργανα της Ελληνικής Πολιτείας, χωρίς δεύτερη σκέψη και “άλλοθι” του παρεμπορίου, που πρέπει να ελέγχουν το Τμήμα Εμπορίου, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος που επιμελείται, αλλά και ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου τον θεσμό και την λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς. Θα μας βρουν ενεργά δίπλα τους Δήμος και φορείς σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές στη δίωξη των ομάδων εφόδου των αυτόκλητων τιμωρών και της παρακρατικής “δικαιοσύνης”.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου