Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ.


Την εντατικοποίηση των δράσεων για την πάταξη του παραεμπορίου ζήτησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος συμμετέχοντας, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην σύσκεψη που συνεκλήθη στο Επιμελητήριο Αχαΐας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανου Κομνηνού.

Ο κ. Αγγελόπουλος χαρακτήρισε σημαντική τροχοπέδη για το υγιές εμπόριο το φαινόμενο του παραεμπορίου και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες για τον περιορισμό του σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ίσων όρων ανταγωνισμού αλλά και προστασίας του καταναλωτή. Ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί και επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη να εκπαιδευτούν τα στελέχη του Κέντρου Ελέγχου Υπαιθρίου Εμπορίου ώστε να υπάρξουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η καμπάνια ενημέρωσης του κοινού που έχει ξεκινήσει σε πανελλαδικό επίπεδο θα πρέπει να επεκταθεί και στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης.






«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες αρχές, εργάζεται μεθοδικά για την εξάλειψη κάθε μορφής δραστηριότητας που έρχεται σε αντίθεση με το υγιές εμπόριο και με την ανάγκη προάσπισης όσων εμπόρων και επαγγελματιών τηρούν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους», ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης στο Επιμελητήριο Αχαΐας έγινε συζήτηση για την αυτοαπογραφή των επιχειρήσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περιοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου