Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πανοικοδομική Απεργία.


Η Διοίκηση του σωματείου ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ στη συνεδρίασή της που έγινε τη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη στο Ε.Κ.Α. αποφάσισε ομόφωνα :
Τη συμμετοχή στην Πανελλαδική – Πανοικοδομική Απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία μας . Στηρίζουμε την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στη Γ.Σ.Ε.Ε. για κήρυξη απεργίας απάντηση στην επίθεση τρόικας- κυβέρνησης
( Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ.-ΔΗΜΑΡ) και συνολικά στην πολιτική του κεφαλαίου.






Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια . Καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους της περιοχής και συνολικά τους εργαζόμενους του κλάδου των κατασκευών να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας συμμετέχοντας στις δραστηριότητες του σωματείου μας, οργανώνοντας την πάλη μας στους χώρους δουλειάς, αλλά και στους τόπους διαμονής, στις συνοικίες, στα χωριά μαζί με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα ( μικροαγρότες- μικροΕΒΕ, γυναίκες, νεολαία) δυναμώνοντας τη λαϊκή συμμαχία .
Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε να στηρίξει την πρόταση νόμου του Κ.Κ.Ε. που κατέθεσε στη Βουλή για κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων που μαζί με τ’ άλλα αντιλαϊκά μέτρα έχουν φτάσει τους εργαζόμενους συνολικά στην εξαθλίωση.
Λύση υπάρχει και μόνο η εργατική τάξη (ε.τ.) μαζί με τους συμμάχους της μπορεί να την επιβάλει.
Τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία και το σύστημά τους. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν κι όχι η ε.τ. και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα . Πρέπει να γίνει καθαρό σ’ όλους ότι στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτικής των μονοπωλίων δεν υπάρχει διέξοδος . Γι’ αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε :
- Μονομερή διαγραφή του χρέους.
- Αποδέσμευση από την Ε.Ε.
- Διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας που να εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας και γι’ άλλη εξουσία που αφέντης θα είναι η τάξη μας και οι σύμμαχοί της.
Δυναμώνουμε το μετερίζι του αγώνα . Τα σωματεία μας μπαίνουν μαχητικά αποφασιστικά στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας , άλλος δρόμος δεν υπάρχει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου