Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Όχι αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης!


Το ΚΕ.Π.ΚΑ. είναι, κάθετα, αντίθετο στη σχεδιαζόμενη εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή του πετρελαίου κίνησης:

• Η αδυναμία της Πολιτείας να ελέγξει το λαθρεμπόριο των καυσίμων δεν επιτρέπεται να «φορτώνεται», στις πλάτες των καταναλωτών, που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης. Εκτός από άδικο μέτρο, θα είναι και αναποτελεσματικό, οικονομικά, γιατί το «λαθρεμπόριο» πετρελαίου θέρμανσης είναι ένα μόνο μέρος του συνόλου του προβλήματος του λαθρεμπορίου καυσίμων. Μπορεί να σταματήσουμε τη χρήση πετρελαίου θέρμανσης, για κίνηση, πώς θα αντιμετωπιστούν, όμως, το λαθρεμπόριο του ναυτιλιακού πετρελαίου και οι παράνομες εξαγωγές και επανεισαγωγές πετρελαίου, που όλοι οι εμπλεκόμενοι, στη διακίνηση πετρελαίου, παραδέχονται, καταγγέλλουν, αλλά δεν αντιμετωπίζουν;
• Με δεδομένη τη φοροδιαφυγή (οι χαμηλοσυνταξιούχοι δηλώνουν υψηλότερα εισοδήματα, από μεγάλους επαγγελματίες), καλούνται και πάλι, οι καταναλωτές των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, αυτοί που είναι ειλικρινείς και έχουν φορολογική συνείδηση, να πληρώσουν τον επιπλέον φόρο, ενώ οι φοροκλέφτες θα λάβουν και επίδομα θέρμανσης. Δηλαδή, θα επιβραβευτεί, για ακόμη μια φορά η φοροδιαφυγή.
• Οι ειλικρινείς καταναλωτές των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, που έχουν πλέον εξουθενωθεί, από τις αυξήσεις των φόρων, τις αυξήσεις των τιμών, τις έκτακτες εισφορές κ.λπ., κινδυνεύουν, με ενεργειακή ένδεια. Δεν είναι δίκαιο να καταδικάζουμε, σε ψύχος, καμία ομάδα καταναλωτών, με ολέθρια αποτελέσματα, ακόμα και για τη ζωή.
• Στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. ισχύουν διαφορετικές τιμές, για το πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης. Γιατί η Ελλάδα πρέπει να έχει μια τιμή και μάλιστα απλησίαστη, για τους καταναλωτές;




.


Για να μη ζήσουμε φαινόμενα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου ανακαλύπτονται καταναλωτές, κυρίως, υπερήλικες, νεκροί, μέσα στα σπίτια τους, από έλλειψη θέρμανσης, ζητούμε, από την Ελληνική Κυβέρνηση, να μην εφαρμόσει τέτοιο μέτρο, αλλά να χτυπήσει το λαθρεμπόριο καυσίμων, στις πραγματικές του ρίζες. Αυτή η πολιτική και πρακτική θα αποδείξει ότι, στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χτυπήσει την παρανομία και να έρθει, σε ρήξη, με οργανωμένα συμφέροντα και συντεχνίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου