Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Γ. Παναγιωτόπουλου με τη νέα Διοίκηση του ΠΕΚ .


Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (ΠΕΚ) Πατρών πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γ. Παναγιωτόπουλος, ο νέος Διευθυντής του ΠΕΚ Πατρών κ. Δημήτρης Βεργίδης, οι Υποδιευθυντές κα Αγαθή Ρογδάκη και κ. Παύλος Σινιγάλιας της Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπαίδευσης κα Σοφία Χριστοπούλου και ο κ Θεόδωρος Μπαρής Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Π/θμιας Εκπαίδευσης.








Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών η οποία αποτελεί αντικείμενο ευθύνης του ΠΕΚ. Η νέα Διοίκηση του ΠΕΚ Πατρών ενημέρωσε τον Περιφερειακό Διευθυντή για τις προτάσεις της για το πλαίσιο λειτουργίας του Επιμορφωτικού Κέντρου και για τις δράσεις που προγραμματίστηκαν ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Σχετικά με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων στελεχών του ΠΕΚ Πατρών ο κ. Γ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Το Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Πατρών είναι μία εκπαιδευτική δομή η οποία είναι επιφορτισμένη με την οργάνωση και υλοποίηση των υποχρεωτικών και προαιρετικών επιμορφωτικών προγραμμάτων για τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης. Η δράση του δεν περιορίζεται στα όρια της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά εξακτινώνεται στους νομούς Ζακύνθου και Κεφαλληνίας. Η ευθύνη της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με την οποία είναι επωμισμένο το ΠΕΚ Πατρών, είναι υψίστης σημασίας διότι με τις επιμορφωτικές δράσεις του υποστηρίζει το διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων παρέχοντάς τους τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στα καθήκοντά τους. Θέλω να τονίσω ιδιαιτέρως την ικανοποίησή μου για την ανάληψη της διεύθυνσης του ΠΕΚ από τον κ. Βεργίδη Δημήτρη, έναν κορυφαίο επιστήμονα αναγνωρισμένου κύρους. Η τεράστια θεωρητική του κατάρτιση και η εμπειρία του στα θέματα της επιμόρφωσης αποτελούν τα εχέγγυα για την αποτελεσματική λειτουργία του Επιμορφωτικού Κέντρου και την επίτευξη όλων των στόχων του.
Εύχομαι στη νέα Διοίκηση του ΠΕΚ Πατρών να έχουν δύναμη, υγεία και καλή επιτυχία στο έργο τους. Είμαι πεπεισμένος πως θα ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες που η θέση τους απαιτεί και προσβλέπω σε μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση και εγώ προσωπικά θα είμαστε αρωγοί στο έργο τους».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου