Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.


Ευχές για καλή σχολική χρονιά, με τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αγρινίου θα βρίσκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, για να αντιμετωπισθούν όλα τα προβλήματα, έδωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, στους μαθητές του 3ου Ενιαίου Λυκείου, στην τελετή Αγιασμού, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Μοσχολιός προς τους μαθητές, ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στους στόχους που έχουν θέσει σε αυτή τη νέα εκπαιδευτική περίοδο που αρχίζει σήμερα, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή, παρά τους ελάχιστους οικονομικούς πόρους που διαθέτει, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία, θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό τους, δημιουργώντας ένα ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον.








«Δουλέψαμε συστηματικά όλο το προηγούμενο διάστημα, με τις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να είναι όλα τα σχολεία έτοιμα από πλευράς συντήρησης και καθαριότητας προκειμένου να υποδεχθούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικές ελλείψεις, παρά το γεγονός ότι η χρηματοδότηση για τις λειτουργικές δαπάνες πέρυσι ήταν ένα εκατομμύριο εκατόν ενενήντα χιλιάδες (1.190.000) Ευρώ, ενώ φέτος μέχρι σήμερα μας έχουν αποδοθεί διακόσιες τριάντα χιλιάδες (230.000)Ευρώ. Η χρονιά που διανύουμε θα είναι δύσκολη λόγω της οικονομικής κρίσης, όμως με την συνεργασία όλων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα θα υπάρξουν».
Σε ότι αφορά τις σχολικές μονάδες, ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις καθώς έχουν αρχίσει να αποδίδουν οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.
«Η Δημοτική Αρχή, μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων εξάντλησε κάθε περιθώριο για τη δημιουργία σύγχρονων σχολικών μονάδων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Η προσπάθεια αυτή έχει αρχίσει να αποδίδει καθώς έχει ήδη εγκατασταθεί ο εργολάβος για την αποκατάσταση των ζημιών από σεισμό και την ανέγερση νέας πτέρυγας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.
Παράλληλα δημοπρατήθηκε η ανέγερση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου ενώ μέσα στο μήνα δημοπρατείται και η ανέγερση του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.
Ταυτόχρονα εκτελείται το έργο της ανέγερσης του Δημοτικού Σχολείου Λεπενούς, ενώ εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση ζημιών από σεισμό για το Γυμνάσιο Γαβαλούς».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου