Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ- ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.


Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας για την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού για τις σεισμικές έρευνες εντοπισμού υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό και στο Ιόνιο.

Η πλήρης δήλωση του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:

«Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η επιλογή της Νορβηγικής εταιρείας Petroleum Geo-Service (PGS) για τη διεξαγωγή των ερευνών εντοπισμού κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ολοκληρώνει ένα σημαντικό βήμα σε μια κρίσιμη διαδικασία που ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσει σε αξιοποιήσιμα κοιτάσματα.

Είχαμε ζητήσει και εξακολουθούμε να επιμένουμε ότι το σύνολο των εργασιών τόσο στη φάση των ερευνών όσο και στη φάση της άντλησης και μεταφοράς των υδρογονανθράκων πρέπει να γίνουν με όρους Νορβηγίας και όχι Νιγηρίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραμένει αταλάντευτη.







Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρακολουθήσει στενά όλα τα στάδια στη φάση των ερευνών προκειμένου να διασφαλιστεί η απόλυτη τήρηση όλων των περιβαλλοντικών όρων και προϋποθέσεων ώστε οι έρευνες να διεξαχθούν και ολοκληρωθούν με κάθε σεβασμό στο φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον»

Και η δήλωση του Απόστολου Κατσιφάρα καταλήγει ως εξής:

«Ο πιθανός εντοπισμός αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων αποτελεί για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μια ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική και από αυτήν την άποψη η Περιφέρεια είναι απόλυτα δεσμευμένη στην αυτόνομη πολιτική της για την άσκηση συστηματικής παρακολούθησης και ελέγχου σε όλα τα στάδια και σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν τον εντοπισμό και την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην περιοχή μας».

.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου