Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Θ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ.


Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου που πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πάτρα.

Κατά τη συνάντηση και αφού ανταλλάχθηκαν απόψεις για τη γενικότερη κατάσταση των σχολείων κατά την σημερινή πρώτη ημέρα της λειτουργίας τους, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Υφυπουργό και να του θέσει μια σειρά ζητημάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Το πρώτο ζήτημα που ετέθη από την πλευρά του κ. Κατσιφάρα αφορά στην παρατεινόμενη εκκρεμότητα για τη μεταφορά των μαθητών και την ανάγκη εξόφλησης των χρεών προς τους μεταφορείς από το προηγούμενο σχολικό έτος. Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης εξήγησε με έμφαση στον Υφυπουργό την ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης που θα κάνει δυνατή την αποπληρωμή παλαιότερων χρεών προς το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας.







Το δεύτερο θέμα που τέθηκε από τον Περιφερειάρχη αφορά τις οφειλές ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «κληρονόμησε» από τις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Πρόκειται, τόνισε ο Περιφερειάρχης, «για το μεγαλύτερο μέρος τους χρέους της Περιφέρειας που παραμένει σε εκκρεμότητα», ζητώντας παράλληλα από τον Υφυπουργό να εξαντλήσει από την πλευρά του κάθε δυνατότητα σχετικής χρηματοδότησης.

Τέλος τέθηκαν και μια σειρά από προβλήματα που σχετίζονται με τους τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και τη λειτουργία των Δημόσιων ΙΕΚ.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου απάντησε ότι ειδικά για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών θα έχει άμεσα επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Στη συνάντηση πήραν επίσης μέρος ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, οι Αντιπεριφερειάρχες Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής και Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος καθώς και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου