Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σχετικά με τα επεισόδια στις Λαϊκές Αγορές Μεσολογγίου.


Σχετικά με το γεγονός που συνέβη στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου το Σαββάτο 8-9-2012 και επιχειρήθηκε η επανάληψη του σήμερα Τρίτη 11-9-2012, από το Δήμο Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου προς ενημέρωση των πολιτών δηλώνονται τα παρακάτω:
Σύμφωνα με την έκθεση της Δημοτικής Αστυνομίας «...Κατά την διάρκεια ελέγχου της Λαϊκής Αγοράς , με συνδρομή ενός Αστυνομικού, υπήρχε συγκεντρωμένη ομάδα 15 ατόμων περίπου της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλή το βουλευτή Αιτωλ/νίας κ. Κ.Μπαρμπαρούση , οι οποίοι προκάλεσαν πανικό στη λειτουργία της Λαϊκής, κυνηγώντας μικροπωλητές, κυρίως έγχρωμους, με βίαιο τρόπο. Η Δημοτική Αστυνομία δεν αναμείχθηκε, έκανε τους ελέγχους σύμφωνα με τη λίστα που της είχε δοθεί από το Τμήμα Εμπορίου….»
Από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου διευκρινίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία παρευρίσκεται διαρκώς στο χώρο διεξαγωγής των Λαϊκών Αγορών στο Μεσολόγγι, μαζί με κλιμάκιο από την Υπηρεσία Καθαριότητας, για συνδρομή σε περίπτωση κατασχέσεων. Στα πλαίσια αυτά έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας από τις αρχές του έτους, η οποία όμως είναι περιορισμένη , παρά το μέγεθος του προβλήματος σε ένα (1) μόνο αστυνομικό τις περισσότερες φορές, ενώ πολλές φορές δηλώθηκε αδυναμία εκ μέρους της να ανταποκριθεί.








Παρόλα αυτά, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα :
• Κατασχέσεις
• Επιβολή Προστίμων για παράνομη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων
• Επιβολή Προστίμων για παρεμπόριο
Ολοκληρώνοντας:
α) Ειδικότερα για το παρεμπόριο, θα πρέπει επιτέλους η Κεντρική Εξουσία να υποστηρίξει την καθημερινότητα του Πολίτη πράττοντας το αυτονόητο : Να παράσχει την υποστήριξη που οφείλει με την Αστυνομία στον έλεγχο των Λαϊκών Αγορών και του Παρεμπορίου και να χτυπήσει το κακό στη ρίζα του κατάσχοντας τα παράνομα εμπορεύματα στις κεντρικές αποθήκες στο κέντρο των Αθηνών ή όπου αλλού αυτές βρίσκονται, περιορίζοντας και βοηθώντας τον έλεγχο στη τελική φάση διανομής, όπου και η αρμοδιότητα των Δήμων.
β) Τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα δεν επιλύονται χρησιμοποιώντας τη λογική του «τσαμπουκά» αλλά ούτε με πρακτικές επικοινωνιακού εντυπωσιασμού. Αν έτσι ήταν τα πράγματα, τότε οι διάφορες ομάδες των χούλιγκαν και οι πάσης φύσης συμμορίες θα το είχαν λύσει από καιρό. Η μειωμένη παρουσία του κράτους δεν αντικαθιστάται από οργανωμένες ομάδες δήθεν «αγανακτισμένων πολιτών». Η λειτουργιά των δημοκρατικών θεσμών, ο έλεγχος και η άρση της κατάστασης ανομίας που βιώνει η χώρα είναι η απάντηση στο πρόβλημα.
Εμείς από την πλευρά μας πράττουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό και επιμένουμε πως η μοναδική λύση στο πρόβλημα είναι η μόνιμη στέγαση της λαϊκής αγοράς του Μεσολογγίου σε περιφραγμένο και στεγαζόμενο χώρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου