Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.


Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας.

Ο Περιφερειάρχης αφού καλωσόρισε το Γενικό Γραμματέα και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του επεσήμανε ότι οι σχέσεις των δύο θεσμών είναι μεν σαφώς οριοθετημένες από την κείμενη νομοθεσία πλην όμως υπάρχουν πάντοτε περιθώρια για ανάπτυξη καλής συνεργασίας προκειμένου τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται έγκαιρα σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης προσδιόρισε τα πεδία αυτής της συνεργασίας σε ζητήματα δασικά, περιβαλλοντικά και αρμοδιότητας Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, με έμφαση στα ζητήματα που απαιτούνται αδειοδοτήσεις όπου, καθώς τόνισε «πρέπει να μικρύνουμε τους χρόνους έκδοσης των αποφάσεων».








Επίσης ο Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα της επιτάχυνσης στο χρόνο έκδοσης των αποφάσεων από τους Ελεγκτές Νομιμότητας ζητώντας να εξετάζονται κατά προτεραιότητα υποθέσεις που αφορούν έργα του ΕΣΠΑ καθώς και έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αφού καθώς υπογράμμισε, «αυτά είναι τα μοναδικά αναπτυξιακά έργα που εξελίσσονται σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο».

Τέλος ο Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε στο Τριετές Aναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας καθώς και στην προετοιμασία που έχει γίνει ενόψει της Πέμπτης Προγραμματικής Περιόδου τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εκπονήσει και προωθεί ένα αυτόνομο και πλήρες σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που αποτελεί και το βασικό άξονα της συνολικής της πολιτικής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου