Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με σημαντική συμμετοχή στην Comptoir Suisse 2012 .


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας, αντένα του Enterprise Europe Network σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα Επιμελητήρια Ηλείας και Αχαΐας στην έκθεση Comptoir Suisse 2012 στη Λωζάννη της Ελβετίας.

Η Comptoir Suisse αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και πιο καταξιωμένες εκθέσεις στην Ελβετία, οπού τα προϊόντα τροφίμων και ποτών έχουν την τιμητική τους.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή πάνω από 300 επίσημων προσκεκλημένων από την Ελβετία, με επικεφαλής την Υπουργό Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ελβετίας, κυρίας Simonetta Sommaruga και τον Κυβερνήτη του Καντονιού του Vaud κ. Pierre-Yves Maillard και τον οικοδεσπότη της έκθεσης, Πρόεδρο του Εκθεσιακού Κέντρου MCH Beaulieu Lausanne κ. Jean-Philippe Rochat και από Ελληνικής πλευράς επικεφαλής αντιπροσωπείας φορέων και επιχειρηματιών ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Αγγελόπουλος .







Η πολυπληθής αυτή αντιπροσωπεία πολιτειακών, οικονομικών και εμπορικών παραγόντων επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το ελαιόλαδο, η ελιά, το κρασί, το αυγοτάραχο, το τσίπουρο, το ούζο αλλά και όλα τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας σαγήνεψαν τους επισήμους με τα ξεχωριστά αρώματα, την μεσογειακή γεύση τους την ποιότητά τους και την πλούσια ιστορία τους.
Κατά γενική ομολογία το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος προκάλεσε ευχάριστα σχόλια για την άρτια οργάνωση, την καλαισθησία αλλά και τον πλούτο των προϊόντων που εκτίθεντο.

Ο Κυβερνήτης του Καντονιού του Vaud κ. Pierre-Yves Maillard αναφερόμενος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τόνισε την γεωγραφική της θέση ως πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη αλλά και στην αλληλεγγύη την οποία είναι υποχρεωμένη να επιδείξει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα, η οποία, όπως τόνισε, εμφανίστηκε στην έκθεση με τα παραδοσιακά της προϊόντα και μια Επιχειρηματική Αποστολή αποτελούμενη από 40 επιχειρήσεις και επιχειρηματίες
Η Ελλάδα, όπως τόνισε ο κ. Maillard, δεν είναι απλά αριθμοί, δεν είναι η Ελλάδα της κρίσης, όπως πολλοί επιθυμούν να παρουσιάζουν, αλλά μια συγκροτημένη παρουσία με παραδοσιακά προϊόντα υψηλής διατροφικής ποιότητας, έτοιμα να στραφούν προς τις αγορές του εξωτερικού
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχε στην επιχειρηματική αυτή αποστολή με 16 επιχειρήσεις και επιχειρηματίες στα πλαίσια πάντα των δράσεων εξωστρέφειας των προϊόντων του τόπου μας με γνώμονα την προώθηση των εξαγωγών των τοπικών εταιριών.
Οι εταιρίες από την περιοχή μας που συμμετείχαν στην Comptoir Suisse 2012 ήταν οι:
1. Αμάλθεια Α.Ε.
2. Ήλιδα Α.Β.Ε.Ε.
3. ΓΑΙΑ Τρόφιμα Α.Β.Ε.Ε.
4. Αντωνόπουλος Δημήτριος του Νικολάου.
5. Σιαδήμας Δημήτρης του Γεωργίου.
6. Mίχος Α.Ε.
7. Στεφανάτος Γ. – Τσορβαμτζή Κ. – Τσορβαντζής Σ. - Ε.Π.Ε
8. Ποτοποιία Δυτικής Ελλάδος – Μ.Ε.Π.Ε.
9. Ν & Ν Γρίβας Ο.Ε.
10. Διεθνής Εμπορική Διαμεσολάβηση Ε.Π.Ε.
ΘΕΣΤΙΑ Ε.Π.Ε.
11. Παπαθανασόπουλος Κώστας Σπυρίδωνα.
ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΧΩΡΙΟ
12. Αφοί Π. Κουτέρη Α.Ε.
13. ΕΥ.ΓΕ. Πιστιόλας Α.Β.Ε.Ε
14. Αχελώος Α.Β.Ε.Ε. – Ορυζόμυλοι Πανουκλιά
15. Αφοί Στέφου & ΣΙΑ Ε.Ε.
16. Σταυρόπουλου Βασιλική του Γεώργιου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου