Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Χίλιες και μία αναρτήσεις στο ιστολόγιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης .


Μετά από σχεδόν 30 μήνες λειτουργίας (Ιανουάριο 2010) του επίσημου ιστολογίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) (http꞉//blogs.sch.gr/pdedellad/), το οποίο φιλοξενείται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, η επισκεψιμότητα ξεπέρασε αισίως τις χίλιες αναρτήσεις. Σε μια εποχή που η πληροφόρηση έχει πρωταρχικό ρόλο σε κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητας του πολίτη, η ΠΔΕΔΕ έχει ανοίξει νέους δρόμους αμφίδρομης επικοινωνίας με την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο, η οποία με βάση την καταμέτρηση των αναρτήσεων χαίρει άμεσης αποδοχής. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι χρήστες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου μπορούν, συνδεδεμένοι, να σχολιάζουν απευθείας τις αναρτήσεις ή και να τις διαχέουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία χρησιμοποιούν.






Επιπρόσθετα, μέσω της πρωτοποριακής εφαρμογής πληροφόρησης για τα πρόσφατα νέα του ιστολογίου και μέσω smartphone κινητού (οι Android χρήστες μπορούν να σκανάρουν με την αντίστοιχη εφαρμογή το QR Code εικονίδιο) ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται άμεσα και έγκυρα για θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης.
Σχετικά με την επιτυχή λειτουργία του ιστολογίου ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Γ. Παναγιωτόπουλος σχολιάζει꞉ «Οι χίλιες και πλέον αναρτήσεις αποδεικνύουν την προσπάθεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας για αμεσότητα στην επικοινωνία και στην πληροφόρηση του εκπαιδευτικού, του μαθητή και του κάθε πολίτη γενικότερα. Έχει επιτευχθεί ένας σημαντικός στόχος μας που είναι η άριστη χρήση των καινοτόμων μέσων τεχνολογίας και κοινωνικής δικτύωσης τα οποία αποτελούν την σημερινή κοιτίδα ενημέρωσης. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται στον τομέα της πληροφορικής, για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προς αυτήν την κατεύθυνση».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου