Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Συνελήφθη ημεδαπός στο Αγρίνιο, που είχε καταγγείλει ψευδώς, απαγωγή και ληστεία σε βάρος του.


Συνελήφθη ημεδαπός στο Αγρίνιο, που είχε καταγγείλει ψευδώς, απαγωγή και ληστεία σε βάρος του.

Ο δράστης είχε δηλώσει ότι τον είχαν απαγάγει με την απειλή όπλων τρία άτομα και του είχαν αφαιρέσει 120.000 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα αποδείχθηκε ότι ο ίδιος είχε σκηνοθετήσει το περιστατικό για να δικαιολογήσει χρήματα που έχασε σε τυχερά παίγνια.


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, περίπτωση ψευδής καταγγελίας από 46χρονο ημεδαπό σχετικά με διάπραξη απαγωγής και ληστείας από τρία άτομα σε βάρος του.





Ειδικότερα, ο 46χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι την 13-6-2012 το πρωί, στη πυλωτή της πολυκατοικίας, όπου κατοικεί στο Αγρίνιο, τρία άτομα με την απειλή όπλων τον ακινητοποίησαν και τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στο διαμέρισμα του από όπου του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ.

Στη συνέχεια τον επιβίβασαν σε καρότσα κλειστού φορτηγού όπου τον κράτησαν όμηρο για χρονικό διάστημα μισής ημέρας περίπου εγκαταλείποντας τον τελικά σε περιοχή κοντά στο λιμάνι του Ρίου Πατρών.

Από την μεθοδική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, προέκυψε ότι ο 46χρονος σκηνοθέτησε μόνος του τη ληστεία και την απαγωγή σε βάρος του προκειμένου να δικαιολογήσει χρήματα που είχε χάσει σε τυχερά παίγνια.

Σε βάρος του 46χρονου, ο οποίος συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία και πρόκληση ανησυχίας η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου