Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΖΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ.


Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αμπελοοινικοί παραγωγοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από την παράνομη τακτική της οινοποίησης σταφυλιών διπλής και τριπλής χρήσης, επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος σε επιστολή που έστειλε σήμερα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυταρή και στον αναπληρωτή Υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο, με κοινοποίηση στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Έντονο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αμπελοοινικοί παραγωγοί με την παράνομη τακτική της οινοποίησης σταφυλιών διπλής και τριπλής χρήσης (σταφίδα σουλτανίνα ή Κορινθιακή), εξαιτίας της οποίας η τιμή των οινοποιήσιμων ποικιλιών «πιέζεται» σημαντικά. Επιπροσθέτως η χώρα επιβαρύνεται με εξοντωτικά πρόστιμα από την Ε.Ε., αφού θεωρείται παράνομη τέτοιου είδους οινοποίηση», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αγγελόπουλος.
Και προσθέτει: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στην συνεδρίαση που έλαβε χώρα την 30η Ιουλίου 2012, αποφάσισε να ζητήσει τη σύσταση μικτών κλιμακίων ελέγχων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις Περιφέρειες της χώρας, ώστε να αποφευχθεί η οινοποίηση της σουλτανίνας-σταφίδας. Συνημμένα σας αποστέλλουμε την απόφαση 130/30-7-2012 του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, καθώς και το σκεπτικό λήψης της και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, λόγω της έναρξης της περιόδου οινοποίησης για το έτος 2012. Μέριμνα όλων μας είναι η διασφάλιση της νομιμότητας, η προστασία του εισοδήματος των παραγωγών μας και ειδικά στη σημερινή οικονομική συγκυρία, ο έλεγχος της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και ιδιαίτερα αυτών με εξαγωγικό χαρακτήρα».

Και η επιστολή του κ. Αγγελόπουλου καταλήγει ως εξής: «Τέλος, σε μια εποχή που λαμβάνονται οριζόντια μέτρα μείωσης του εισοδήματος των πολιτών είναι τουλάχιστον άδικο, να επιτρέπουμε σε μικρές ομάδες να λειτουργούν παράνομα και ο Προϋπολογισμός της Χώρας να επιβαρύνεται από τα επιβαλλόμενα πρόστιμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου