Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

1η ΓΑΪΤΟΔΡΟΜΙΑ ΜΕ ΣΤΑΛΙΚΙ.


Κυριακή 5 Αυγούστου 2012, 12:00 μ.μ.
Λιμνοθάλασσα Κλείσοβας


Η πρώτη γαϊτοδρομία, μετά από την προηγούμενη που έγινε πριν από 55 χρόνια περίπου, οργανώνεται χάρις στην συνεργασία των τριών παρακάτω συλλόγων:

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι-Αδελφότητα των Απογόνων,

Φίλοι της Λιμνοθάλασσας,

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου

Η 1η Γαϊτοδρομία με Σταλίκι γίνεται στα πλαίσια της οργάνωσης του 16ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανάπτυξης Κανόε-Καγιάκ Ήρεμων Νερών.

Επιθυμία των Συλλόγων είναι η Γαϊτοδρομία με Σταλίκι να αποτελέσει θεσμό για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου καθώς επίσης και να αναδειχθεί η γαΐτα όχι μόνο ως πλωτό μέσο αλιείας αλλά και μεταφοράς στην Λιμνοθάλασσα.







Η συνεργασία των ανωτέρω συλλόγων στόχο έχει:
1. Την ανάδειξη της γαΐτας ως μέσου μεταφοράς μέσα στην λιμνοθάλασσα
2. Την οργάνωση περιπάτων με γαΐτα κατά το διάστημα των Εορτών της Λιμνοθάλασσας από 4 έως 7 Σεπτεμβρίου 2012 αλλά και κατά την Έκθεση Τοπικών Προϊόντων από 29/8 έως 2/9 2012.
3. Την οργάνωση αγώνων με γαΐτες στην Ιστορική Διαδρομή από τον Ανεμόμυλο προς την Κλείσοβα την 25η Μαρτίου 2013 ή κατά τις Εορτές της Εξόδου 2013 και να αθλοθετηθεί σχετικό έπαθλο.

Μια τέτοια δραστηριότητα είναι δυνατό να αναδείξει την διατήρηση της χρήσης αυτού του παραδοσιακού μέσου και να αναδείξει την δημιουργία σχετικής επαγγελματικής δραστηριότητας (γαΐτιέρηδων κατά το γονδολιέρηδων), να βοηθήσει στην αύξηση των εργασιών των σχετικών ναυπηγικών μανάδων, να ενισχύσει την αύξηση του τουρισμού και την προβολή της πόλης μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου