Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2012».


Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2012» που πραγματοποιήθηκαν στην θέση Μούρτος Καψοράχης Μακρυνείας (παραλία λίμνης Τριχωνίδα) στις 10, 11 και 12 Αυγούστου 2012.
Οι τριήμερες εκδηλώσεις άρχισαν στις 10 Αυγούστου με συναυλία από την ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Βασίλη Κονήδα.
Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία με αρτοκλασία στο εξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων ενώ το βράδυ ακολούθησε λαϊκή – δημοτική βραδιά.
Την Κυριακή οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν με τον Ιππικό όμιλο « Ο ΖΥΓΟΣ». Στις ολοήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου, επίδειξη οδήγησης σε ειδική πίστα εμποδίων με αυτοκίνητα 4Χ4 από την λέσχη ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ 4Χ4. Στο χώρο πραγματοποιήθηκε έκθεση παλιών αυτοκινήτων του συλλέκτη Δημήτρη Δημητρόπουλου που μας θύμισαν παλιές καλές εποχές.







Οι επισκέπτες απόλαυσαν βόλτα με τα άλογα και τις άμαξες του Ιππικού Ομίλου καθώς και βαρκάδα στην Τριχωνίδα. Οι εκδηλώσεις συνεχίσθηκαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας και του Π.Ε.Σ.Α.Γαβαλούς ενώ ακολούθησε ξέφρενο γλέντι μέχρι το ξημέρωμα.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων λειτούργησαν περίπτερα με αγροτικά και παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στο χωριό μας. Επίσης πραγματοποιήθηκε έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας με θεματολογία την χλωρίδα και την πανίδα της Τριχωνίδας και του Αράκυνθου.
Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εκατοντάδες επισκέπτες έφτασαν από κάθε γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που επαναλήφθηκαν για έκτη χρονιά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές του Νομού μας Νίκη Φούντα και Γιώργος Βαρεμένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Χριστίνα Σταρακά, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου Νίκος Θεοδωρόπουλος, Στάθης Τσούκαλος και Βλάσιος Σφυρής, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Καζαντζής, Γεωργία Μπόκα, Γιώργος Αλεξόπουλος και Γιάννης Βασιλείου, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου Κα Ευαγγελία Κραβαρίτη, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Βύρωνα Λευτέρης Τριανταφύλλου, πρόεδροι των Κοινοτήτων της περιοχής μας καθώς και Πρόεδροι συλλόγων.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Κουμπουλής ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις «ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2012». Τόνισε δε ότι όλοι θα πρέπει να αγκαλιάσουν τους πολιτιστικούς συλλόγους γιατί παράγουν εκτός του πολιτιστικού και κοινωνικό έργο, έδωσε δε ραντεβού για του χρόνου τον Αύγουστο στην όμορφη Καψοράχη στις Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2013
Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Αγρινίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου