Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Με αφαίρεση ΑΦΜ θα τιμωρούνται όσοι δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις.Αντιμέτωποι με την αφαίρεση του ΑΦΜ τους θα βρεθούν από 1η Σεπτεμβρίου όσοι δεν έχουν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις ΦΠΑ για δύο χρόνια ή έχουν δημιουργήσει εταιρείες-μαϊμού ή έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία στην εφορία.

Με το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ, το υπουργείο Οικονομικών δένει τα χέρια των παραβατών, αφού μεταξύ άλλων δεν θα μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, δεν θα μπορούν να εισπράττουν επιστροφές φόρων ή να πληρώνονται για συναλλαγές τους με το Δημόσιο, να μεταβιβάζουν ακίνητα ή ακόμα και να λάβουν δάνειο από τράπεζα.

Έτσι τους αναγκάζει να περάσουν από την εφορία αν θέλουν πίσω τον ΑΦΜ τους, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ αγγίζει περισσότερο ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, με ιδιαίτερη αυστηρότητα στις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν συναλλαγές με χώρες της ΕΕ, χωρίς να αφήνει ανεπηρέαστους ακόμη και μισθωτούς ή συνταξιούχους.

Οι διαδικασίες εκκαθάρισης του Μητρώου Taxis θα αρχίσουν από 1η Σεπτεμβρίου, οπότε οι φορολογούμενοι που έχουν εντοπιστεί ήδη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα λάβουν επιστολή με την οποία καλούνται να προσέλθουν στην εφορία εντός μηνός για να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους και να πληρώσουν τυχόν έξτρα φόρους και πρόστιμα.

Με την πάροδο της προθεσμίας και εφόσον ο ενδιαφερόμενος δεν ανταποκριθεί, ο ΑΦΜ θα απενεργοποιείται κεντρικά και θα ενημερώνονται αυτόματα όλες οι εφορίες.

Για να καταστεί ξανά ενεργός ο ΑΦΜ, ο φορολογούμενος θα πρέπει να έχει ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητές του.Πηγή: www.in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου