Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΑΣΤΑΚΟΣ: ΜΕ ΙΔΙΑΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ.



Περισσότεροι από 60 παραγωγοί της περιοχής Αστακού Αιτωλοακαρνανίας ανταποκρίθηκαν σήμερα το πρωί στην πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Μαΐου, με την συνδρομή των γεωπόνων και κτηνοτρόφων της Περιφέρειας.

Η Προϊσταμένη Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Αντιγόνη Κοτσώρη, η κτηνίατρος Ιωάννα Μπαμπουρη και οι γεωπόνοι Νίκος Ασημακόπουλος και Σάββας Βλάχος ενημέρωσαν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους γύρω από ζητήματα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και τις επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν, την υποχρεωτική σήμανση αιγοπροβάτων, τον μελιταίο πυρετό και τα προγράμματα εμβολιασμού, τα προγράμματα ενίσχυσης νέων αγροτών, την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία κ.α.








Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος κάλεσε ειδικές ομάδες παραγωγών που ζητούν ειδικευμένες συναντήσεις με τους κτηνιάτρους και τους γεωπόνους της Περιφέρειας να υποβάλουν σχετικό αίτημα στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας ώστε οι συναντήσεις αυτές να προγραμματιστούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Να σημειωθεί ότι στόχος της πρωτοβουλίας που αναπτύσσεται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας είναι η σε βάθος ενημέρωση των παραγωγών γύρω από ζητήματα που αφορούν τις αγροτικές καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές μονάδες.

«Θέλουμε τον γεωπόνο και τον κτηνίατρο κοντά στους παραγωγούς και για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε το επιστημονικό μας δυναμικό να ξεκινήσει αυτό τον κύκλο στοχευμένων ομιλιών», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγελόπουλος.

".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου