Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.



Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή της συνεδρίαση, σε σχέση με τις χθεσινές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, εκτίμησε και αποφάσισε:
Η νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων περικοπών, αύξησης των φόρων, ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων, περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θα οδηγήσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία στην κοινωνική βαρβαρότητα, ενώ ταυτόχρονα θα οδηγήσει την οικονομία και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα.
Τα μεσαία, τα μικρά και τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, η συντριπτική πλειοψηφία δέχεται νέο, βαρύ και ακραίο πλήγμα, αφού με τα μέτρα μειώνει και υποτιμά το βιοτικό επίπεδο όλων κατά 20% και πλέον.









Ειδικότερα για τους Δημοσίους Υπαλλήλους η νέα περικοπή μισθών (αφαίρεση μισθολογικής ωρίμανσης), η περικοπή του εφάπαξ, το 40ωρο, η νέα επιδρομή μέσα από το νέο «μισθολόγιο», οι προετοιμαζόμενες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, διαμορφώνουν μια κατάσταση απελπιστική και ανυπόφορη, για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, που η μόνη σταθερή του οικογενειακού προϋπολογισμού είναι ο μισθός ή η σύνταξη από το Δημόσιο, με ένα ή δύο ή περισσότερα μέλη άνεργα.
Ταυτόχρονα με τον περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο και το ξεπούλημα των Δ.Ε.Κ.Ο. θα υπάρξουν δραματικές επιπτώσεις, πέρα από τους εργαζόμενους και στους πολίτες, αφού σε μια περίοδο φτώχιας και εξαθλίωσης οι πολίτες θα στερηθούν βασικά δημόσια κοινωνικά αγαθά.
Η ακραία νεοφιλελεύθερη αναδιανομή του εισοδήματος, των δικαιωμάτων και υπηρεσιών σε βάρος του λαού και υπέρ των λίγων, των κερδοσκόπων, του κεφαλαίου, είναι το μείζον πολιτικό ζήτημα που άμεσα πρέπει με την κλιμάκωση των συλλογικών αγώνων, μιας ισχυρής κοινωνικής αλληλεγγύης και ενότητας, ευρύτερων κοινωνικών αγώνων, να επιλυθεί.

Αυτή η πολιτική πρέπει ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, οι αγώνες να θέσουν ΤΩΡΑ ΦΡΑΓΜΟ.

Όλοι και όλες να δώσουμε ΑΜΕΣΑ, ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ παντού το ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011.
Αθήνα 11.00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Αμέσως μετά με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ,
απάντηση αποτροπής στα νέα αντιλαϊκά μέτρα
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου