Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση Δημοτικών Σχολείων Δήμου Ναυπακτίας, για τη Πυροπροστασία .Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των μικρών μαθητών και των 15 Δημοτικών Σχολείων Δήμου Ναυπακτίας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πράσινο+ Μπλε , σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα των μαθητών Δ’,Ε’ & ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων υλοποίησαν δράση ενημέρωσης σχετικά με την « Πυροπροστασία » .

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ( 1η Μαΐου ) από 4 έως και 27 Μαΐου 2011, επισκέφτηκαν τα Δημοτικά Σχολεία, Πυροσβεστικό Όχημα της Υπηρεσίας Ναυπάκτου μαζί με το πλήρωμά του σε πλήρη εξάρτηση καθώς και εκπρόσωπος της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε , οι οποίοι και ενημέρωσαν εκπαιδευτικούς και μαθητές για το έργο της πυροσβεστικής, αλλά και τους τρόπους προφύλαξης από τις πυρκαγιές.

Σε προκαθορισμένη ημερομηνία και ώρα, σε αίθουσα του κάθε σχολείου και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, έγινε προβολή cartoon με τον“Mickey mouse πυροσβέστη”, καθώς και προβολή της “δράσης” του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη συνέχεια οι μαθητές, στο προαύλιο του σχολείου, επεξεργάστηκαν με τη βοήθεια του πληρώματος, το πυροσβεστικό όχημα, μίλησαν με τους πυροσβέστες, περιεργάστηκαν και χρησιμοποίησαν τη μάνικα…

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης μοιράστηκαν στους μικρούς μαθητές, έντυπο με οδηγίες πυροπροστασίας καθώς και μικρά αυτοκόλλητα πυροσβεστικού οχήματος με το 199.

Η ενέργεια είχε ως στόχο να φέρει κοντά την πυροσβεστική υπηρεσία με τους μαθητές, να τους ενημερώσει για το έργο της, την σημασία της πρόληψης, αλλά και πως πρέπει να αντιδρούμε σε περιπτώσεις πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου