Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΑΓΡΙΝΙΟ: ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 50 ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ.Περισσότεροι από 50 μελισσοκόμοι από την Αιτωλοακαρνανία πήραν μέρος στην ειδική θεματική ενημερωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 30 Μαΐου στο Αγρίνιο και αφορούσε αποκλειστικά τον κλάδο της μελισσοκομίας.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος και στη συνέχεια οι γεωπόνοι Νίκος Ασημακόπουλος, Σάββας Βλάχος και Γρηγόρης Τριανταφύλλου ενημέρωσαν διεξοδικά τους μελισσοκόμους για τα σχέδια βελτίωσης των παραγωγικών τους μονάδων, τις δυνατότητες χρηματοδοτήσεων για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής τους καθώς και για τις δυνατότητες που αφορούν τους νέους αγρότες που σκοπεύουν να εισέλθουν στον κλάδο της μελισσοκομίας.
Η συνάντηση που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες χαρακτηρίστηκε από το ζωηρό ενδιαφέρον των παραγωγών και από το μεγάλο αριθμό των διευκρινιστικών ερωτήσεων που υποβλήθηκαν γύρω από τα ζητήματα που τέθηκαν στη σύσκεψη. Να σημειωθεί ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος έχει καλέσει ομάδες παραγωγών και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες να υποβάλουν ενδιαφέρον στις κατά τόπους Διευθύνσεις ώστε να διοργανωθούν ειδικές θεματικές ενημερωτικές συναντήσεις με γεωπόνους ή κτηνιάτρους της Περιφέρειας.

Στόχος της Περιφέρειας, όπως έχει επισημάνει ο κ. Αγγελόπουλος, είναι το επιστημονικό δυναμικό να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των παραγωγών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου