Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ: ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 25% ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.



Μείωση τουλάχιστον κατά 25% των δαπανών που συνολικά καταβάλλει σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες είναι δυνατόν να επιτευχθεί μετά από την συμφωνία με τον ΟΤΕ η οποία οριστικοποιήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον Προϊστάμενο του συγκροτήματος νοτιοδυτικής Ελλάδας του Οργανισμού Κωνσταντίνο Κουστένη.









Θέμα της συνεργασίας ήταν η αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που παρέχει ο ΟΤΕ προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την ταυτόχρονη μείωση του κόστους αυτών των υπηρεσιών, ύστερα από μια σειρά συντονισμένων ενεργειών. Το ζήτημα αφορά το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία), τις υπηρεσίες μέσω του προγράμματος «Σύζευξις», προβλήματα διαχείρισης του δικτύου, προβλήματα που προκύπτουν κατά τη μεταστέγαση των υπηρεσιών, προσθήκες νέων δυνατοτήτων (τηλεδιάσκεψη, κ.α.), ταχύτητας των δικτύων κ.λπ..

Στο μεταξύ και ενόψει της αναβαθμισμένης συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και ΟΤΕ έχει ξεκινήσει και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες πλήρης καταγραφή του υφιστάμενου τηλεπικοινωνιακού δικτύου σε όλες τις υπηρεσίες ενώ επίσης εκπονούνται και οδηγίες για ενιαία και εξορθολογισμένη αντιμετώπιση των σχετικών αναγκών.

Μετά το τέλος της σύσκεψης και σε σχετική του δήλωση ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι «παράλληλα με την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που χρησιμοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κρίσιμο ζήτημα είναι και η μείωση των σχετικών δαπανών, μια μείωση που μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει το 25% του κονδυλίου που δαπανάται σήμερα. Αυτό για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό σε μια περίοδο που επιχειρούμε να περιστείλουμε δραστικά τις δαπάνες της Περιφέρειας και να εξοικονομήσουμε πόρους».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου