Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ιδιαίτερα πετυχημένη η πολιτική εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων την Τετάρτη 25 Μαΐου στο Μεσολόγγι.



Γ. Δημαράς, Κ. Παπακωνσταντίνου: Η οικονομία της οικολογίας δεν χρεοκοπεί!

Στο πλαίσιο των πρωτοφανώς δύσκολων συνθηκών που βρίσκεται η χώρα η οικονομία της οικολογίας δεν χρεοκοπεί, στηρίζεται στην αναγκαιότητα να συμφιλιωθεί η κοινωνία και η παραγωγή με τα όρια των αντοχών της φύσης, δίνει διεξόδους στο σήμερα και σέβεται τα δικαιώματα των γενεών του αύριο.
Αυτή ήταν η βασική θέση που ανέπτυξαν οι δύο εισηγητές αλλά και ο συντονιστής της Πολιτικής Κίνησης Αιτωλοακαρνανίας Κ. Καπρέλης στην σύντομη παρέμβασή του, στην χτεσινή πολιτική εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων στο Μεσολόγγι.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, σημαντική συμμετοχή του κοινού και παρουσία του δημάρχου Μεσολογγίου κ. Π. Κατσούλη, των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Γιώργου Πρεβεζάνου και Β. Μπρούμα, του ιδρυτή της «Διεξόδου» κ. Ν. Κορδώση, του προέδρου του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου κ. Ν. Φιλιππόπουλου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, και ήταν η πρώτη ανοικτή πολιτική των Οικολόγων Πράσινων στην πόλη αυτή.
Οι ομιλητές περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Δημαράς (Αττικής) και Κώστας Παπακωνσταντίνου (Δυτ. Ελλάδας) εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την ιδιαίτερα ευρεία και ζωηρή συμμετοχή του κοινού που γέμισε την αίθουσα.






Ο Γιώργος Δημαράς, περιφ, σύμβουλος Αττικής σήμερα, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αιτωλοακαρνανία, υπογράμμισε ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρά προβλήματα με τις κλιματικές αλλαγές, την ρύπανση του αέρα των πόλεων, την ρύπανση των ποταμών, των λιμνών και θαλασσών, την μη επάρκεια νερού κατάλληλου για ύδρευση και άρδευση , του όγκου των σκουπιδιών , το πρόβλημα διαχείρισης αποβλήτων, καταστροφή των δασών, την ερημοποίηση της εύκρατης ζώνης και της χώρας μας, την εξαφάνιση λόγω της δραστηριότητας του ανθρώπου χιλιάδων ειδών ζωής . Ο νεοφιλελευθερισμός, σημείωσε, που οδηγεί στην υπέρσυγκέντρωση του κεφαλαίου και της πολιτικής ισχύος σε λίγα χέρια και βάζει το κέρδος πάνω από το κοινό όφελος ,είναι σύστημα ασύμβατο με την οικολογία και την βιωσιμότητα.
Δημιουργεί κοινωνικά χάσματα , καταστρέφει τους φυσικούς πόρους με την υπερκατανάλωση και τη δημιουργίας πλασματικών αναγκών, καταστρέφει το κλίμα, προκαλεί πολέμους. Δεν έχει σχέδιο επιβίωσης των επόμενων γενεών .
Η Οικολογική πρόταση για την οικονομία αφορά όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και συμπεριφοράς. Η αειφορία, η προστασία των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι οι απόλυτες προτεραιότητες που προσδιορίζουν την πολιτική μας.
Αδυνατώντας να συναινέσουμε σε πακέτα μέτρων που αποτελούν επίθεση στην κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, τόνισε, στηρίζουμε την πολιτική μας πρόταση στην αποκέντρωση, την βιώσιμη αναζωογόνηση της υπαίθρου, την απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη, την ενίσχυση καινοτομίας και έρευνας, την αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών.

Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, Γραμματέας του Περ. Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, έδωσε έμφαση στην ανάγκη να πιστέψουμε στον τόπο μας και τα τοπικά προϊόντα γιατί στηρίζουν την διατροφική μας ασφάλεια, μειώνοντας το οικονομικό και το περιβαλλοντικό κόστος.
Υπογράμμισε ότι η ανάδειξη, προβολή, διατήρηση και προστασία του των οικοσυστημάτων της Αιτωλοακαρνανίας του ποταμού Αχελώου και των εκβολών του, του ποταμού Ευήνου, της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, του Αμβρακικού κόλπου, των λιμνών και των βουνών της, όχι μόνο δεν έρχεται σε αντίθεση με την οικονομική της πρόοδο αλλά είναι το μόνο θεμέλιο για να είναι αυτή μακροχρόνια.

Η πολιτική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευρεία και ζωηρή συζήτηση στην οποία πολίτες από το Μεσολόγγι, το Νεοχώρι, το Αγρίνιο που παραβρέθηκαν, κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους και την αγωνία τους για την έξοδο της χώρας μας από την οικονομική κρίση χωρίς απώλειες συλλογικών αγαθών και της αξιοπρέπειας του απλού πολίτη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου