Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Αγρίνιο: Σύσκεψη φορέων για το πρόγραμμα JESSICA


Στον καλύτερο συντονισμό των φορέων για την υποβολή προτάσεων μέσω του προγράμματος JESSICA επικεντρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσο Αποστολόπουλο, το Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιο Σώκο και το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό..Την ετοιμότητα του Δήμου να καταθέσει ώριμες προτάσεις τόνισε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Παύλος Μοσχολιός.

«Θεωρούμε ότι είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, έχουμε να υποβάλουμε καινοτόμες προτάσεις, όπως είναι η αναμόρφωση του πάρκου, το κτίριο δωρεάς Παπαστράτου και άλλες, όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Αποστολόπουλος, από την Περιφέρεια υπάρχει βούληση να ενταχθούν αυτές οι προτάσεις στο πρόγραμμα», ανέφερε και προανήγγειλε νέες συναντήσεις με στόχο την εξέταση των προτάσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Αποστολόπουλος χαρακτήρισε γόνιμη τη συνεργασία με το δήμαρχο και το νομάρχη και παρατήρησε ότι το πρόγραμμα JESSICA μπορεί να δώσει ανάπτυξη στην περιοχή.

Στις προοπτικές του προγράμματος αναφέρθηκε τέλος και ο κ. Σώκος, ο οποίος τόνισε: «Εξετάσαμε τις δυνατότητες για να ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό ο Δήμος Αγρινίου, ο οποίος έχει όλες τις προϋποθέσεις και συγκεκριμένα ώριμα έργα και μελέτες. Είναι ένα πρόγραμμα πολύ σημαντικό με ορισμένα γραφειοκρατικά προβλήματα τα οποία θα δοκιμαστούν στην εφαρμογή του προγράμματος».

Το πρόγραμμα JESSICA προβλέπει τη χρηματοδότηση δράσεων σχετικά με εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δημόσια κτίρια, «καθαρές» αστικές μεταφορές, ποδηλατόδρομους, αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων, χώρους στάθμευσης και πρασίνου.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου