Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Κορυφώνονται οι εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ- Αντ. Σαμαράς: Γυρίσαμε σελίδα


Τίποτε δεν είναι το ίδιο μετά το τριήμερο συνέδριο. Γυρίσαμε σελίδα. Αλλάζουμε κεφάλαιο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο 8ο τακτικό συνέδριο του κόμματος.
Μίλησε μάλιστα για αναγέννηση που ξεκίνησε από το συνέδριο, αλλά και για το «τέλος μιας μεγάλης περίοδου και την απαρχή μιας μεγάλης ανόδου».
Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τους σύνεδρους για τη μαζική και γόνιμη παρουσία τους στο τριήμερο συνέδριο, σημειώνοντας ότι συζητήθηκαν τα πάντα και αναδείχθηκαν βαριές αλήθειες. Δεσμεύθηκε μάλιστα να αξιοποιηθεί κάθε ιδέα.
.«Δείξατε ότι η ΝΔ έχει δυναμισμό και νεύρο. Και εγώ και η παράταξη το μήνυμά σας το πήραμε», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι σε αυτόν τον αγώνα που ξεκινάει η ΝΔ με αποφασιστικότητα, πρωταγωνιστής θα είναι η ΟΝΝΕΔ
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η ΝΔ απέκτησε οργάνωση ενός σύγχρονου κεντροδεξιού ευρωπαϊκού κόμματος και συσπείρωσε εκ νέου την κομματική της βάση χωρίς να κρύψει, όπως είπε, βαριές αλήθειες. «Όποιος θέλει να ψάξει για ζητήματα ενότητας ας κοιτάξει το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα γεμάτο ρωγμές», σημείωσε, συμπληρώνοντας: «Μας λογάριαζαν τελειωμένους και τώρα μας ξαναβρίσκουν μπροστά τους».
Έστειλε επίσης μήνυμα εξωστρέφειας προς τα στελέχη του κόμματος, επισημαίνοντας πως «από αύριο ήρθε η ώρα να βγούμε από το καβούκι μας, να ανοιχτούμε στο λαό, όχι με την ξύλινη γλώσσα αλλά με επιχειρήματα, ήθος και χαμηλούς τόνους».
«Προχωράμε με εξωστρέφεια. Μεταφέρουμε το μήνυμα της στρατηγικής της ελπίδας παντού», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
Στρατηγική απαλλαγής από το μνημόνιο
O πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι στρατηγική του κόμματος είναι «να απαλλαγούμε από το μνημόνιο όσο το δυνατόν πιο σύντομα και τις δεσμεύσεις του και να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις».
Εκτός του μνημονίου, δεσμεύθηκε ότι όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση θα καταργήσει το άσυλο στα πανεπιστήμια, αλλά και το μεταναστευτικό νόμο της κυβέρνησης και θα φέρει, όπως διευκρίνισε, νέα νομοθεσία με ασφαλιστικές δικλείδες.
Νέα πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ
Εξαπέλυσε δε νέα σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, κατηγορώντας την ότι παίρνει δανεικά με όρους που γονατίζουν τον τόπο και δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να στηριχθεί στις δυνάμεις της.
Ανέφερε εκ νέου ότι το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση δεν νοιαζόταν για το αύριο και το μεθαύριο, αλλά, όπως είπε, ζητούσε εκλογές, χωρίς να ξέρει πώς θα κυβερνήσει και έταζε στους πάντες τα πάντα.
Παραδέχθηκε ακόμη ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις την προηγούμενη πενταετία, ωστόσο, υπογράμμισε ότι προβλήματα ελλείμματος υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες πήραν σκληρά μέτρα έγκαιρα.
«Δεν είμαστε σαν το ΠΑΣΟΚ που ζητούσε κάθε μέρα εκλογές. Σε λίγο ο Έλληνας θα βιάζεται να απαλλαγεί από το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και πάλι στα «δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σημειώνοντας: «Ο πόλεμος που μας κάνουν και τα δεκανίκια που επιστρατεύουν δείχνει τον φόβο τους για τη ΝΔ. Εκείνοι που υπέγραψαν το μνημόνιο λένε ότι δεν γινόταν τίποτε άλλο, γιατί όμως δεν έπαιρναν μέτρα ηπιότερα και αποτελεσματικότερα νωρίτερα και πριν παραδόσουν τα κλειδιά της διακυβέρνησης της χώρας;».
Όπως παρατήρησε, «αυτοί που προσχώρησαν σε αυτή την πολιτική ως εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ λένε ότι ήταν τάχα ψήφος ευθύνης. Μόνο που τα μέτρα για το ασφαλιστικό και το εργασιακό προβλέπονταν στο μνημόνιο δεν ήξεραν τι ψήφιζαν, η πολιτική δεν είναι φλύαρα χαμόγελα και φτηνές ατάκες στα παράθυρα, η πολιτική είναι πράξη ευθύνης».
ΚΚΕ: Η ΝΔ έχει δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει το μνημόνιο
«Η ηγεσία της ΝΔ δεν μπορεί να εμφανίζεται ότι υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα από το αντιδραστικό Μνημόνιο, όταν έχει δεσμευτεί ότι θα το εφαρμόσει και όταν καταγγέλλει και συκοφαντεί μαζί με την κυβέρνηση και το ΛΑΟΣ ως επιζήμιους και παράνομους τους εργατικούς αγώνες που αντιπαλεύουν το Μνημόνιο», σχολίασε το ΚΚΕ

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου