Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Εγκαίνια έργου απο τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Τάσο Αποστολόπουλο.


Ένα έργο τεράστιας ενεργειακής σημασίας, εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο στην περιοχή του χωριού Φλόκα του Νομού Ηλείας, απο τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Τάσο Αποστολόπουλο.







Ο λόγος για την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στο ποταμό Αλφειό που αξιοποιεί πλέον ενεργειακά την πτώση ύδατος απο ύψος 10 περίπου μέτρων, λόγω του υφιστάμενου αρδευτικού φράγματος. Μέσω υδροστροβίλων και γεννητριών θα παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο θα διατίθεται στη Δ.Ε.Η. και φυσικά στο καταναλωτικό κοινό, μέσω δικτύου διασύνδεσης.

Το έργο θα συμβάλει παράλληλα στην εύρυθμη λειτουργία του Φράγματος του Αλφειού, αφού θα κρατάει τη στάθμη του νερού έναντι του φράγματος, σε σταθερά επίπεδα εξασφαλίζοντας έτσι κατά προτεραιότητα τις απαιτούμενες αρδευτικές ποσότητες νερού. Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υδροηλεκτρικού εργοστασίου, η ισχύς των εγκατεστημένων στροβίλων είναι 7,08 μεγαβάτ και η ηλεκτρική ισχύς 6,59 μεγαβάτ. Η παροχή του νερού που θα διέρχεται απο τους υδροστροβίλους θα είναι 90 μέτρα το δευτερόλεπτο.

Όπως τόνισε, τέλος, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας «η συμβολή του έργου αυτού συνεισφέρει τα μέγιστα στο ενεργειακό ισοζύγιο με ότι θετικό μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο όχι μόνο για την περιοχή της Ηλείας αλλά για ολόκληρη τη χώρα».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου