Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που στηρίζει το ΚΚΕ


Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων για τις 13 περιφέρειες της χώρας που θα υποστηρίξει το ΚΚΕ, με τους συνδυασμούς της "Λαικής Συσπείρωσης".

Στην περιφέρεια Αττικής, επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, βουλευτής Α΄Αθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.


Αναλυτικά για τις υπόλοιπες περιφέρειες, τα ονόματα των υποψηφίων έχουν ώς εξής :

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Κωνσταντινίδης Θεοδόσης, μέλος του πολιτικού γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ: Μαρίνος Γιώργος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Εύβοιας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Μπούτας Βαγγέλης, πρώην βουλευτής, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ και της επιτροπής περιοχής Θεσσαλίας, μέλος της πανελλαδικής γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, νομαρχιακός σύμβουλος Καρδίτσας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Τσάκωνας Αντώνης, μέλος του γραφείου περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και γραμματέας της κομματικής οργάνωσης ΔΕΗ Πτολεμαίδας, ενώ έχει διατελέσει διοικητικός διευθυντής στο νοσοκομείο Πτολεμαίδας και διοικητής στο νοσοκομείο Φλώρινας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ: Τρέλλης Χρήστος, μέλος του γραφείου περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης του ΚΚΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Καραθανασόπουλος Νίκος, βουλευτής Αχαίας του ΚΚΕ, μέλος του τμήματος οικονομίας της κεντρικής επιτροπής και της επιτροπής περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Γόντικας Νίκος, μέλος του γραφείου περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Κωτσαντής Κώστας, μέλος του γραφείου περιοχής Βορειο-Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και επί σειρά ετών νομαρχιακός σύμβουλος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΟΥ: Γουλής Θόδωρος, μέλος της κεντρικής ρπιτροπής του ΚΚΕ και του γραφείου περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: Ορφανός Στέλιος, στέλεχος του ΚΚΕ σε πολλούς τομείς, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Κόρακας Στρατής, στέλεχος του ΚΚΕ, διατέλεσε βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ από το 1985 έως το 1996 και ευρωβουλευτής από το 1996 έως το 2004.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Καφαντάρη Λίλα, ηθοποιός, πρώην βουλευτής με το ΚΚΕ.


Παράλληλα με την ανακοίνωση των υποψηφίων, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τάχθηκε κατά της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο «Καλλικράτης», θα είναι ασύγκριτα ένας ασύγκριτα χειρότερος «Καποδίστριας»».

Συγκεκριμένα, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε πως «ο «Καλλικράτης» υπηρετεί και την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κρίσης όμως σε βάρος του λαού και υπέρ των επιχειρηματιών. Είναι ο μοχλός για να περάσει το μνημόνιο και τα νέα μνημόνια που επιφυλάσσουν. Ο «Καποδίστριας» με τη βοήθεια όλων των άλλων κομμάτων έγινε ο αγωγός για να περάσουν και να διευρυνθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις με τις συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα stage. Οι ελαστικές σχέσεις ξεκινάνε από το 30% και ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 50%. Ήδη ένα μεγάλο μέρος των συμβασιούχων έχει απολυθεί και θα ενταθεί το πρόβλημα με τον «Καλλικράτη». Οι μετατάξεις που θα γίνουν από ένα μέρος δημοσίων υπάλληλων θα γίνουν με την ταυτόχρονη μείωση μισθών», ενώ κατέληξε δηλώνοντας ότι «Με την παραπλανητική συνθηματολογία περί αποκέντρωσης θα οδηγήσει να περάσουν νέες αρμοδιότητες στα τοπικά όργανα, δηλαδή οι παροχές και οι υπηρεσίες στους εργαζόμενους θα πληρώνονται ακριβά και θα είναι όλο και πιο υποβαθμισμένες. Οπως έκανε και ο «Καποδίστριας» με τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης και τους χιλιάδες συμβασιούχους θα αξιοποιηθεί για να τελειώσει οριστικά για τις νεώτερες ηλικίες η σταθερή δουλειά, η ασφάλιση, η συνταξιοδότηση».

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου