Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Κάθε χρόνο 26 Ιουνίου έχει καθιερωθεί να θυμόμαστε (και όχι να γιορτάζουμε) την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών. Δυστυχώς η μέρα αυτή είναι για να θυμίζει στους πολίτες και στη πολιτεία πως η κοινωνία μας νοσεί. Άραγε πόσες οικογένειες αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα σε καθημερινή βάση και πόσες από αυτές έχουν τις δυνάμεις να το αντιμετωπίσουν.

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα μας κάνει να σκεφτούμε πως σε μια περίοδο όπου οι πολιτικές αντιμετώπισης του προβλήματος φαίνονται αναποτελεσματικές, η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και η ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος μοιάζει αναπόφευκτη συνθήκη για να πάμε λίγο παραπέρα.

H Μέριμνα Ζωής Μ.Κ.Ο. θέλοντας να βάλει ένα μικρό λιθαράκι σε αυτόν τον κοινωνικό αγώνα καταθέτει τη εμπειρία της και προσπαθεί να διαδώσει το μήνυμα για αντίσταση των νέων στα ναρκωτικά.
Η προσέγγιση της Μέριμνα Ζωής Μ.Κ.Ο. είναι πολυεπίπεδη και αφορά τόσο τους χρήστες και τις οικογένειες τους, όσο και αυτούς που ασχολούνται με το ζήτημα είτε σε εθελοντική, είτε σε επαγγελματική βάση. Για τους μεν χρήστες και τις οικογένειές τους, παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική, ενώ για τους επαγγελματίες ή τους εθελοντές που θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια μας διοργανώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια.
Οι εκδηλώσεις της Μέριμνα Ζωής Μ.Κ.Ο. για την Παγκόσμια Hμέρα Kατά των Nαρκωτικών είναι οι εξής:

• Τουρνουά ποδοσφαίρου, θεσμός που έχουμε καθιερώσει τα τελευταία 6 χρόνια, και πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 στο γήπεδο Απόστολος Νικολαϊδης του Παναθηναϊκού (Λεωφόρο Αλεξάνδρας). Συμμετείχαν ΄΄ΑΣΤΕΡΙΑΣ΄΄ - Μέριμνα Ζωής, Παλαίμαχοι Παναθηναϊκού, Μεικτή Ομάδα τύπου, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και Special Olympics.
• Διανομή έντυπου υλικού στα φανάρια εξόδου των Εθνικών οδών προς Κόρινθο και Λαμία αλλά και στα λιμάνια του Πειραιά και του Περάματος, που θα βοηθήσουν σημαντικά την διάδοση του μηνύματος για μια ζωή με ελπίδα και χωρίς εξαρτήσεις.
• Διανομή έντυπου υλικού πρόληψης, από 11 έως 27 Ιουνίου στην Έκθεση Βιβλίου Πασαλιμάνι Πειραιά.
• Διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωση στο ΗΣΑΠ του Πειραιά στις 25, 26 και 27 Ιουνίου.
• Παράσταση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών με τίτλο: «Μια ζωή σε μια νύχτα» που πραγματοποιείτε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΝΙΚΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010» που διοργανώνει ο Δήμος Νικαίας και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου.

SOS ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
210 - 4297222

ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ Μ.Κ.Ο.
Πραξιτέλους 183 Πασαλιμάνι - 18535 Πειραιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου