Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙ@


ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙ@»Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής ο νόμος για την «Ενίσχυση της Διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση όλων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο – πρόγραμμα Διαύγει@»
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός τόνισε ότι το «πρόγραμμα Διαύγει@» είναι μια πλατιά, βαθιά αλλαγή στη λειτουργία του κράτους.
Μια βαθιά αλλαγή που φέρνει μια νέα νοοτροπία στη λειτουργία του. Επιβάλλει ότι κάθε απόφαση στο κράτος και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα δημοσιοποιείται υποχρεωτικά. Κάθε απόφαση, κάθε δαπάνη, ως το τελευταίο ευρώ τίθεται στο φως της κριτικής, και συνεπάγεται υποχρέωση λογοδοσίας.
Μια βαθιά αλλαγή που χτυπά τη διαφθορά και τον ανορθολογισμό στη διαχείριση των χρημάτων των πολιτών και στη λειτουργία της διοίκησης.
Μια βαθιά αλλαγή που συμπληρώνει ένα ευρύτερο πλαίσιο κανόνων αξιοκρατίας και διαφάνειας στο κράτος.
Ενός πλαισίου αξιοκρατίας και διαφάνειας που θεμελιώσαμε με την ψήφιση του νόμου για την υπαγωγή όλων των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ, τη σύσταση του ΕΙΣΕΠ για την επιλογή των ανώτατων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης.
Αλλαγές, που μαζί με τον «Καλλικράτη», αυτή τη μεγάλη ριζοσπαστική τομή στο κράτος, αποτελούσαν μέρος του κυβερνητικού μας προγράμματος και τμήμα της εντολής που μας έδωσε ο ελληνικός λαός στις 4 Οκτωβρίου του 2009 για την θεμελίωση μιας νέας πολιτείας κανόνων και αξιών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου