Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Τελετή παραχώρησης κτηρίων σε ΤΕΙ
Σημαντική ενίσχυση των υποδομών του ΤΕΙ Μεσολογγίου από το Δήμο
Στο ΤΕΙ τα κτήρια της Βαλβείου και των Παλαιών Καπναποθηκών
Την ψηφιοποίηση των βιβλίων της «Βαλβείου» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ


Σε μια σεμνή τελετή στον αύλειο χώρο της Βαλβείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Μεσολόγγι συνυπογράφτηκε σήμερα (Πέμπτη 24/6) από το δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλο και τον πρόεδρο του ΤΕΙ της πόλης, Βαγγέλη Πολίτη – Στεργίου το πρωτόκολλο παραχώρησης στο ΤΕΙ, από το δήμο, του ιστορικού κτηρίου της Βαλβείου και των κτηριακών εγκαταστάσεων των παλαιών καπναποθηκών.
Η παραχώρηση έγινε, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, ώστε να ενισχυθούν οι κτηριακές υποδομές του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Πριν την υπογραφή του πρωτοκόλλου, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος τόνισε την σπουδαιότητα της απόφασης να παραχωρηθούν από το δήμο τα κτήρια στο ΤΕΙ καθώς όπως υποστήριξε: «το ΤΕΙ αποκτά πλέον παρουσία μέσα στην πόλη και ταυτόχρονα ενισχύονται οι υποδομές του». Επίσης ο δήμαρχος Μεσολογγίου υπογράμμισε στη δημιουργική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του δήμου και της διοίκησης του ΤΕΙ, στην κατεύθυνση της ουσιαστικής ενίσχυσης του ιδρύματος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Βαγγέλης Πολίτης – Στεργίου αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για την υιοθέτηση της πρότασής του, για την παραχώρηση των κτηρίων επεσήμανε τις προοπτικές που δημιουργούνται για το ΤΕΙ και τόνισε ότι στόχος της διοίκησης είναι, ειδικά το κτήριο της Βαλβείου να αποτελέσει μια πανελλήνιας εμβέλειας πνευματική δομή.
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΤΕΙ ανακοίνωσε την πρόθεση του ιδρύματος, να προβεί σε ψηφιοποίηση και καταγραφή με τους σύγχρονους κανόνες βιβλιοθηκονομίας των βιβλίων της Βαλβείου Βιβλιοθήκης σε συνεργασία πάντα με το δήμο.
Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι με την παραχώρηση των κτηρίων - τα οποία και θα αναπαλαιωθούν από το ΤΕΙ Μεσολογγίου - ενισχύεται ουσιαστικά το ΤΕΙ σε μια περίοδο αξιολόγησης των περιφερειακών ΤΕΙ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου