Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.


Εντατικοί, οργανωμένοι και με βάση ένα πλήρη σχεδιασμό θα είναι οι έλεγχοι στις αγορές της Δυτικής Ελλάδας κατά την επικείμενη πασχαλινή περίοδο.

Σήμερα το πρωί, στα γραφεία της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων με την παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Γιώργου Αγγελόπουλου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών Γιώργου Γεωργιόπουλου αλλά και με την συμμετοχή των υπευθύνων των συναρμοδίων φορέων ΕΦΕΤ και ΕΛΓΟ-Δήμητρα (πρώην ΕΛΟΓΑΚ).

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν, η συγκρότηση των ελεγκτικών κλιμακίων, ο συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών, η γεωγραφική κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα και περιοχή, δόθηκαν οδηγίες για εκπόνηση αναλυτικού προγράμματος περιοδειών, καθορίστηκαν τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής ενώ, επίσης, αποφασίστηκε να οριστούν υπεύθυνοι ανά Περιφερειακή Ενότητα, να δοθούν στη δημοσιότητα τηλέφωνα επικοινωνίας με το κοινό και να υπάρχει μονίμως διαθέσιμο συνεργείο ελέγχου σε κατάσταση εφεδρείας για άμεση παρέμβαση οπουδήποτε υπάρξει καταγγελία ή πρόβλημα.







Ο τελικός στόχος του σχεδιασμού και της συνολικής προσπάθειας είναι να υπάρξουν και να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες εξασφαλίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας και την κανονική λειτουργία της αγοράς ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Π. Σωτηρίου εκ μέρους του ΕΦΕΤ και η Ιωάννα Τσιλιγιάννη εκ μέρους του ΕΛΓΟ-Δήμητρα ενώ από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Κ. Κόλλαρης, ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χρ. Ποταμιάς, η Διευθύντρια Κτηνιατρικής Χαρά Οικονόμου και ο Διευθυντής Υγείας Θ. Λάμπος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου