Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Υπεγράφη η ένταξη της ανάπλασης του Παπαστράτειου Πάρκου.


Υπογράφτηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού, η απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων του έργου ανάπλασης του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου με προϋπολογισμό 4,7 εκατ. ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε «ξεχωριστή τη στιγμή, τόσο για την Περιφέρεια όσο και για το Δήμο Αγρινίου αφού με την ολοκληρωμένη αυτή παρέμβαση που ήταν όνειρο ζωής για το Αγρίνιο, η ανάπλαση του Παπαστράτειου παίρνει το δρόμο της». Ταυτόχρονα ο Απόστολος Κατσιφάρας κάλεσε όλους τους Δήμους που μετέχουν στο πρόγραμμα των αστικών αναπλάσεων να κινηθούν με ταχύτητα αφού μέχρι τις 30 Απριλίου όλες οι προτάσεις θα πρέπει να έχουν κατατεθεί και αξιολογηθεί. «Είναι εξαιρετικά επείγον να περάσουμε σε φάσεις υλοποίησης», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια και τη Διαχειριστική Αρχαή για την καλή συνεργασία, ανέφερε ότι «για τους Αγρινιώτες το πάρκο ήταν ένα όνειρο και ισχυρή ανάμνηση μιας εποχής που πρωταγωνιστούσε στη ζωή της πόλης. Ήλθε πλέον η στιγμή για να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση και να γίνει και πάλι το Παπαστράτειο το επίκεντρο στη ζωή του Αγρινίου».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, τοποθέτηση πρασίνου και δικτύου άρδευσης, κατασκευή κρασπέδων εκατέρωθεν των δρόμων, ηλεκτροφωτισμό σε όλους τους εσωτερικούς δρόμους, δημιουργία παιδικής χαράς και ένα σύνολο δράσεων ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο λειτουργικό πάρκο που θα είναι φιλικός πόλος έλξης με κοινωνικό, πολιτισμικό, ιστορικό και οικολογικό χαρακτήρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου