Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Προσπάθεια αποσυμφόρησης του taxisnet, με παρατάσεις στην υποβολή δηλώσεων.Συνεχείς παρατάσεις για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων απόδιάφορες κατηγορίες φορολογουµένων ανακοινώνει τις τελευταίες εβδοµάδες το υπουργείο Οικονοµικών, προκειµένου να αποσυµφορήσειτο σύστηµα TAXISnet.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», στόχος είναι το TAXISnet να µείνει ελεύθερο για να δεχθεί τον µεγάλο όγκο των δηλώσεων εισοδήµατος που αποφέρουν φόρο, σαν αυτές των ελεύθερων επαγγελµατιών, επιχειρήσεων, καθώς επίσης των µισθωτών και συνταξιούχων, που ξεκινούν από την επόµενη εβδοµάδα και για τις οποίες οι φοροτεχνικοί έχουν ζητήσει από το υπουργείο να µετατεθούν γι’ αργότερα.

Αν και σύµφωνα µε τους φοροτεχνικούς τις τελευταίες δύο εβδοµάδες το σύστηµα έχει βελτιωθεί, εντούτοις το υπ. Οικονοµικών ανακοινώνει παρατάσεις, ακριβώς για να µην υπάρξει συµφόρηση και παρατηρηθούν φαινόµενα σαν αυτάτων αρχών Απριλίου (καθυστερήσεις στον χρόνο αποστολής, σφάλµατα και συχνές διακοπές).
Αφενός το σύστηµα δεν µπορεί να σηκώσει το βάρος της υποβολής των δηλώσεων 1,1 εκατ. ελεύθερων επαγγελµατιών και επιχειρήσεων, που για πρώτη φορά φέτος θα υποβάλουν υποχρεωτικά µέσω TAXISnet τις δηλώσεις τους, αφετέρου οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί ζητούν παρατάσεις επειδή δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν αυτόν τον όγκο.

Στόχος του υπ. Οικονοµικών µε τις παρατάσεις αυτές είναι να µείνει ανοιχτό το σύστηµα για την υποβολή δηλώσεων εισοδήµατος που αποφέρουν φόρο, σαν αυτές των ελεύθερων επαγγελµατιών, των εταιρειών, αλλά και των µισθωτών - συνταξιούχων.

Όπως µάλιστα εκτιµούν φοροτεχνικοί, οποιεσδήποτε παρατάσεις δοθούν από εδώ και πέρα θα αφορούν δηλώσεις µέσω TAXISnet, κι αυτό καθώς εκκαθαρίζονται αυτόµατα (µε την υποβολή τους), εποµένως το ?ηµόσιο δεν καθυστερεί να εισπράξει τους φόρους.

Υπενθυµίζουµε πάντως ότι στις 12 Απριλίου είχαν ανακοινωθεί παρατάσεις στην υποβολή δηλώσεων για µια σειρά κατηγοριών φορολογουµένων, και συγκεκριµένα:
Μέχρι τις 5 Μαΐου για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήµατος των επαγγελµατιών που ασκούν ατοµική επιχείρησηή είναι ελεύθεροι επαγγελµατίες µε βιβλία γ’ κατηγορίας, αντί για τις 18 Απριλίου που έληγε η σχετική προθεσµία.
Μέχρι αύριο, 28 Απριλίου, για την υποβολή των δηλώσεων των Οµόρρυθµων Εταιρειών (ΟΕ), Ετερόρρυθµων (ΕΕ) και των κοινοπραξιών που τηρούν βιβλία γ’ κατηγορίας.

Πηγή: www.in.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου